justyna29 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam!!! :sad: zwraca się do was z wielką prośbą już kiedyś raz mi pomogliście mam nadzieje że i tym razem tak będzie!. Zacznę od tego że mój anty wirus AVG wykrył mi 7 koni trojańskich, chcąc je usunąć zainstalowałam sobie program do ich usuwania, i ten program pokazał mi ze mam pootwierane porty które te trojany atakują znam się troszkę na komputerze ale nie na tyle ze umiem sobie poradzić z tymi portami :sad: bo tu akurat jestem ciemna strasznie nie mam pojęcia jak i co sie robi aby je pozamykać. Błagam pomóżcie mi bo boje się teraz gdziekolwiek wchodzić na necie!. Proszę też o pokierowanie mnie jak to się robi bo sama sobie na pewno nie poradzę jeśli trzeba będzie coś znaleźć Z góry wam dziękuje za pomoc!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Windows Worms Doors Cleaner Zamykanie portów może uniemożliwić działanie niektórych programów, usług. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna29 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Windows Worms Doors Cleaner Zamykanie portów może uniemożliwić działanie niektórych programów, usług. Rozumiem ale to co mam zrobić jesli ten program pokazuje ze te porty otwarte atakują mi trojany. a ten program który tu podałeś jest na chwile obecna nie do ściągniecia bo już próbowałam z różnych stron go ściągnąć :sad: Doradźcie mi prosze co mam w zwiążku z tym zrobić jesli zamkniecie portów uniemozli mi działanie niektórych programów :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zamykanie portów nie ma sensu. Lepiej upewnij się, że: - masz zainstalowany Service Pack 3 dla Windows (jeśli to Windows XP) - wbudowany firewall działa - używasz dowolnej innej przeglądarki niż Internet Explorer - nie otwierasz plików nieznanego pochodzenia A to, czego nie usunie AVG, może usunąć MBAM lub SB:S&D http://www.malwarebytes.org/mbam-download.php http://www.safer-networking.org/pl/spybotsd/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna29 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zamykanie portów nie ma sensu. Lepiej upewnij się, że: - masz zainstalowany Service Pack 3 dla Windows (jeśli to Windows XP) - wbudowany firewall działa - używasz dowolnej innej przeglądarki niż Internet Explorer - nie otwierasz plików nieznanego pochodzenia A to, czego nie usunie AVG, może usunąć MBAM lub SB:S&D http://www.malwarebytes.org/mbam-download.php http://www.safer-networking.org/pl/spybotsd/index.html hmmm na pewno nie mam czegoś takiego zainstalowanego jak Service Pack 3 mam windows XP używam przeglądarki Mozilla nie otwieram zadnych plików nieznanego pochodzenia Tylko ostatnio zawsze jak ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m internet to otwieraja mi sie same jakies strony reklamowe z internet explorer i mam pytanie czy nie bedzie przeszkadzało AVG ten program MBAM lub SB:S&D??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 kliknij: Start->Ustawienia->Panel sterowania->SystemCzy tam gdzieś jest napisane "Dodatek Service Pack 1" lub 2 lub 3? Jeśli jest cokolwiek innego niż "Dodatek Service Pack 3", to radzę zacząć uzdrawianie komputera od jego instalacji. Pobierz dodatek Service Pack 3 dla Windows XP A masz może zainstalowany program FlashGet lub Bearshare? O ile pamiętam, to one powodują otwieranie się reklam. Poza tym kilka innych drażniących aplikacji oraz niektóre robactwo. AVG nie pogryzie się z MBAM i SB, ani te 2 ostatnie ze sobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyna29 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 kliknij: Start->Ustawienia->Panel sterowania->SystemCzy tam gdzieś jest napisane "Dodatek Service Pack 1" lub 2 lub 3? Jeśli jest cokolwiek innego niż "Dodatek Service Pack 3", to radzę zacząć uzdrawianie komputera od jego instalacji. Pobierz dodatek Service Pack 3 dla Windows XP A masz może zainstalowany program FlashGet lub Bearshare? O ile pamiętam, to one powodują otwieranie się reklam. Poza tym kilka innych drażniących aplikacji oraz niektóre robactwo. AVG nie pogryzie się z MBAM i SB, ani te 2 ostatnie ze sobą. [/quote Wiec moze zaczne tak mam zainstalowane tylko AVG i Anti-Trojan 5.5 oraz Ashampo WinOptimizer nic po za tym nie mam z takich programów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...