Zap Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Witam. Oddalem dzis do reklamacji wspomniana nagrywarke. Jesli nie uda sie jej naprawic, dostane prawdopodobnie nowa (Teac 48x lub 52x). Uwazam, ze to jest dla mnie sytuacja niekorzystna, poniewaz narywarki te nie sa produkowane przez Teaca, a przez Asusa, a ponadto maja (przynajmniej te 52) kiepska jakosc zapisu oraz jeszcze gorzej czytaja plyty audio. Wiem to z polskiego oraz angielskiego cdrinfo (na kazdej ze stron swiadczy o tym wiele testow). Sprzedawca stanal po mojej stronie, jednak zadzwonil do kogos i okazalo sie, ze o ile nie znajda dla mnie takiej nagrywarki jak mam w tej chwili, jedynym rozwiazaniem jest otrzymanie przeze mnie jednej z tych nowszych. Ustawa przewiduje, ze przysluguje mi nagrywarka o _nie_gorszych_ parametrach. Wedlug dystrybutora nowa nagrywarka jest lepsza. Ciekaw jestem w czym... Film sciaga sie kilka(nascie) godzin (lub 4 godziny kompresuje z dvd), oglada 1,5 godziny, przechowuje kilka lat, a ja zaoszczedzilem minute! (Nowa nagrywarka o minute szybciej nagyrwa). Czy powinienem sie klocic? Czy mam jakas szanse na powodzenie? A moze nowe nagrywarki rzeczywiscie sa lepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 doskonale cie rozumiem, gdyz model 40x ma najlpsze parametry zrzucania audio! poza tym 8MB buforu!! wiem co mowie (patrz podpis) moge spytac, co ci sie w niej popsulo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ile czasu ją użytkowałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ile czasu ją użytkowałeś? kolejny uzytkownik teaca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 mam ją już od września i jak na razie wypala wzorowo! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 mam ją już od września i jak na razie wypala wzorowo! :Dgadasz, ja tez swoja kupilem we wrzeniu 2002:) i tez dziala ok. hmmm cos w tym jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Kupilem w czerwcu. Przestala nagrywac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Ja mam TEACa 52x i na razie jest spoko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaryx Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 TEAC RULEZZZ !!! 516E, 524E i 540E Chociaz ja najczesciej uzywam 524E, bo na nia jestem pewien ;), bo 540E mi czasem rozne cuda wyczynia, ale tylko pod XP, czyli to wina systemu. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ja kupilem w maju i wlasnie padla po gwarancji :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 na szczęście mam 2 lata gwarancji. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Ja mam TEACa 52x i na razie jest spoko :D Tez mysle, ze bedzie _na_poczatku_ dobry. Niepokoja mnie jednak te wykresy dotyczace jakosci zapisu. Byc moze beda wytrzymywaly krotszy czas. Kolega mowi, ze wymiana biosu moze polepszyc jakosc. Nie wiem co o tym myslec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFAwhiteCrow Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Właśnie do wczoraj byłem "szczęśliwym posiadaczem" cdrw Teac W540E. Podczas nagrywania płyty napęd zwiększył obroty do granic wywalenia komputera! wyłączyłem szybko komputer. Komputer się wyłączył a TEAC NIE! (nadal wył). No to wyciągnąłem kabelek z kompa. Gwarancja się skończyła a ja nie mogę znaleźć żadnego serwisu TEAC!!!!!!!!! NAWET STRONA JEST PO NIEMIECKU!!!! POMOCY POMOCY znowu wywalić tyle kasy to porażka Jeśli ktoś zna serwis to dajcie znać SFAWHITECROW@WP.PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Właśnie do wczoraj byłem "szczęśliwym posiadaczem" cdrw Teac W540E. Podczas nagrywania płyty napęd zwiększył obroty do granic wywalenia komputera! wyłączyłem szybko komputer. Komputer się wyłączył a TEAC NIE! (nadal wył). No to wyciągnąłem kabelek z kompa. Gwarancja się skończyła a ja nie mogę znaleźć żadnego serwisu TEAC!!!!!!!!! NAWET STRONA JEST PO NIEMIECKU!!!! POMOCY POMOCY znowu wywalić tyle kasy to porażka Jeśli ktoś zna serwis to dajcie znać SFAWHITECROW@WP.PL Skontaktuj się ze sklepem, gdzie kupiłeś nagrywarkę - oni bedą znali jakiś serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ja mialem teaca x40 od maja tamtego roku .. w styczniu mu sie padło (nie wiadomo czemu ale rypał płyty powyzej x16 mozliwe ze przez update firmware'u na 1.0h) i dali mi x52. NIe narzekam ... zajebiscie pali .. łamie wszelkei zabezpieczenia i wogóle .. co do jakosci wypalenia plyt przy 52 to zalzy od płyty .. pozatmy czas miedzy 48 a 52 to chyab 4 sekundy ... nie nagralem jeszcze na niej zadnej płyty x52 ale 48 palilem i jak dobra płyta (TDK albo VERBATIM o dziwo takei biało pomaranczowe sigmy tez) pali x48 i potem odczyt idealny .. zalezy jak komu lezy .. a co do audio to rzeczywiscie najlepiej nie jest .. ale w szczegolnosci na orginalnych plytach zabezpieczonych czyms (o key2costam to zapomnij) ... jesli chcesz nagrywarke do audio to walcz (chociaz teac x40 w audio tez rewleka nie jest) a jak palisz gry i dane to bierz smiało 52. od lutego wyjaralem na tej 52 jakies 400 sztuk i nagrywara bez zarzutu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zap Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Chaos: A jak dziala z audio przy EAC (exact audio copy) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ale siara.............to nic tylko czekac az moja padnie....... :cry: :cry: :cry: a specjalnie ja kupilem bo chcialem dobra i trwala nagrywarke....... a w kwesti odmowy nagrywania......czasami sie tak zdarza ze spawarka jest zakurzona w srodku i dlatego nie spawa...... byc moze to pomoze........... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...