INTNV Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Witam! Zamierzam kupić chłodzenie między innymi na Kartę GF 250 GTS . Mam pytanie czy MNP Prison Pro V3 GPU-R Acetal będzie pasował na moją kartę . Proszę o konstruktywną odpowiedź !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Zamierzam kupić chłodzenie między innymi na Kartę GF 250 GTS . A na jakie/ile innych zamierzasz zakładać to chłodzenie? :) Proszę o konstruktywną odpowiedź !! Ciężko odpowiedzieć bardziej "konstruktywnie" niż "tak" bądź "nie" :roll: Tak, będzie pasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTNV Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Drugie pytanie : Jak można zrobić żeby chłodnica była wyżej umieszczona nad powierzchnią, do której ją montuje ?? (żeby od dołu więcej przestrzeni było) Proszę o pomoc !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Na dystansach ją. Zresztą przejrzyj galerię WCtów i sam się przekonaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Przypomnę, że większość nowych karty wymaga chłodzenia nie tylko rdzenia(prison jest tylko na niego) ale także sekcji zasilania, nie zapomnij radiatorach na nią chyba że ma już założone fabrycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Upewnij się jakie masz otwory montażowe w 250-tce . Ja miałem otwory m2 a w moim mieście absolutnie nigdzie nie można dostać śrub m2 dłuższych niż 16 mm . Efekt był taki że musiałem zrezygnować z bloku i kupiłem S1 rev. 2 . Temperaturki są bardzo okey ale s1 z dwoma 120-stkami zajmuje mi tyle miejsca że straciłem 4 porty sata :( . Jeżeli do prisona są dołączone długie m2 to nie masz się czym martwić . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 nr gg do kyńka 1935569 napisz do niego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTNV Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 (edytowane) Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi i rady. Teraz przedstawię co zamierzam kupić. Pytanie brzmi : Czy ten zestaw będzie działał ???? (jest dopasowany gwintowo , socketowo) Proszę o brak szyderstwa. Muszę się zmieścić w pewnej kwocie a poza tym to moje pierwsze chłodzenie. Wąż UV Blue 8/10 - PUR (4 szt.) EK Water Blocks Backplate CPU Universal (1 szt.) Black Water Advanced 122 rev. 3.0 (1 szt.) Black Water Silent Pump 12V (1 szt.) Black Water GT Cpu Block (1 szt.) Scythe Radiatorki SCVCH1000 (zestaw) SilentiumPC Zephyr 120 - 13,6 dBA (2 szt.) Akasa przedłużacz 3pin - 600 mm (1 szt.) Black Water Złączka prosta SM8/10 G1/4 - Black (4 szt.) MNP Prison Pro V2 GPU SM8/10 złączki kątowe (1 szt.) \\ - tak inny blok znalazłem SilentiumPC Przejściówka Y 4pin PWM lub Y 3pin (1 szt.) Szybkozłączka skręcana SM8/10, G1/8 - prosta (2 szt.) Czy wszystko będzie ze sobą działało a jak nie to co ? Edytowane 18 Listopada 2009 przez INTNV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Wez odrazu wyrzuc tego weza PUR.........ten waz to nieporozumienie. Twardy, prawie wogole nie da sie nim lukow robic. Lepszy bedzie Innovateka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTNV Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 (edytowane) Ok zastanowię się. Proszę o odpowiedź czy całość będzie działać jako tako ! Innovatek wąż 7,5 / 9,5mm Przezroczysty (4 szt.) - o taki . działa z rzeczami montowanymi na złączkach 8/10. Edytowane 18 Listopada 2009 przez INTNV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 W japońskim stylu będzie działać - jakotako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Black Water GT Cpu Block możesz sobie podarować . To dość słaby blok . Lepiej weź prisona albo Alphacool NexXxoS lub rozejrzyj się za jakąś używką z wyższej pułki . Zastanów się nad tym czy czasem nie lepiej zrobić na prawdę dobre WC na sam CPU . Blok na gpu zawsze możesz dokupić później . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...