Skocz do zawartości
B3T0N

Chce brac telefon na abonament - jaki wybrac ??

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie - tak zeby mocno nie zabulic od razu przy zakupie komorki na wstepie - chcialbym zeby komora miala zajebiste opcje siakies ;) (nie wiem jeszcze jakie :P ) , zeby tez zajebiscie wygladala - co byscie mi polecili ??? taki porzadny model telefonu , ktory wartoby teraz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy, czy chcesz kolorowy ekranik, czy wypasiony telefon, ale ze zwykłym ekranem.

Co do konkretnych modeli, to radziłbym przeanalizować oferty operatorów i wybrać telefon przy najbardziej odpowiadającym abonamencie.

Z tego co wiem, to najlepszy zasięg ma plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy, czy chcesz kolorowy ekranik, czy wypasiony telefon, ale ze zwykłym ekranem.

Co do konkretnych modeli, to radziłbym przeanalizować oferty operatorów i wybrać telefon przy najbardziej odpowiadającym abonamencie.

Z tego co wiem, to najlepszy zasięg ma plus.

raczej spasiony telefon , kolorowce siakos mnie nie kreca - podoba mi sie nokia 7210 aleeeee cena :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemensik SL45i

naprawde zaczepisty telefonik, scaigasz se z neta mase programikow java i wgrywasz prosto z kompa na 32 mb karte :), dla mnie rewelacja. Do tego Mp3, dyktafon (z tego co pamietam to na czystej karcie mozna cos kolo 8 godzin czy wiecej nagrac)

zreszta poczytaj sobie na http://sulej.vip.interia.pl/sl45/

tylko jak kupujesz to sprawdz baterie czy jest 650 mAh i czy ma wersje softu v56 bo wczesniejsze sie czasmi wieszaly (nawet czesto :lol:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie istnieje obecnie jedynie Sl45i :mrgreen:

szukalem nawet w dosc astronomicznych (pod wzgledem ceny Nokiach) i zadna nie miala tylu przydatnych dla mnie funkcji jak Sl'ka

zastanow sie co czesto wykorzystujesz w telefonie ijakie funkcje chcesz miec i dobierz do tego telefon, dla kazdego jego idealny telefon wyglada inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam innego telefonu niż noka bym nie brał mialem juz kilka i zawsze nokia najlepiej sie spisywala

z kolorowych to 6100 (nie mialem ale mi sie wizualnie podoba)

z niekolorowych to 6310i (za.je.bista)

co do motoroli to sa to kozackie telefony ale raczej moim zdaniem nie sa dobre ale w sumie to zalezy do czego bedziesz go uzywal jednym o nie pasuje innym pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do motoroli to sa to kozackie telefony ale raczej moim zdaniem nie sa dobre ale w sumie to zalezy do czego bedziesz go uzywal jednym o nie pasuje innym pasuje.

ciekawe do czego można jeszcze uzywać telefon?? do robienia kanapek ?? :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemens SL45i jest naprawde dobry :) 32 mb karta MMC pozwala na wiele  :D Mozna kupic karte 128 mb, ale za okolo 260 zlotych  :lol:

full res5pect dla tego telefonu :D mam go pół roku, i ani jednej awarii

wypasiony fonik no i mp3 i java

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemens SL45i jest naprawde dobry :) 32 mb karta MMC pozwala na wiele  :D Mozna kupic karte 128 mb, ale za okolo 260 zlotych  :lol:

full res5pect dla tego telefonu :D mam go pół roku, i ani jednej awarii

wypasiony fonik no i mp3 i java

Ja mam MT50, tez chwile, i tez nie narzekam. Nie ma mp3 i IrDa, ale jeszcze jakis czas go nie zmienie, bo po prostu mi sie podoba(a zmienie pewnie na S55). Co do JAVY, to naprawde zajebioza sprawa- sciagasz, ladujesz (przez WAP, albo kabel) i robisz co dusza zapragnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oka stoje juz przed dylematem wyboru

motorrolki v70 , nokii 6310i ,siemensa SL45i, lub nokii 6610

o co chodzi z ta java w telefonach - oswieccie mnie bo jestem lama ;)

czy ta v70 ma juz aparat w sobie ???

co jest takiego czarujacego w 6310i ze ja tak polecacie ??

slyszalem ze kijowo dluuuuugo w SL45i sie laduje muze do niego (RS232) co on jeszcze ma w sobie tkiego zajbistego ??

co sadzicie o 6610 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe do czego można jeszcze uzywać telefon?? do robienia kanapek ?? :lol: :lol: :lol:

chodzilo mi o zastosowanie czy ale myslalem ze to jest oczywsite ale widze ze dla niektorych nie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oka stoje juz przed dylematem wyboru 

motorrolki v70 , nokii 6310i ,siemensa SL45i, lub nokii 6610

o co chodzi z ta java w telefonach - oswieccie mnie bo jestem lama ;)

czy ta v70 ma juz aparat w sobie ???

co jest takiego czarujacego w 6310i ze ja tak polecacie ??

slyszalem ze kijowo dluuuuugo w SL45i sie laduje muze do niego (RS232) co on jeszcze ma w sobie tkiego zajbistego ??

co sadzicie o 6610 ??

aplikacje napisane w JAVA dzialaja (powinny dzialac) niezaleznie od platformy sprzetowej, czyli teoretycznie mozna odpalic JAVA-program na kazdym sprzecie z "wirtualna maszyna JAVA". W komputerach za takie cos odpowiada przegladarka internetowa, ktora instaluje odpowiednie aplikacje tlumaczace JAVE na kod zrozumialy dla procesora. Telefony o ktorych mowimy, maja tez takowe >>translatory<< i mozna uruchamiac na roznych telefonach ten sam program. NP. niedawno sciagnalem sobie gierke "hydro" z mobile.net.pl, a w opisie przeczytalem, ze automatycznie ustawia sobie rozmiar ekranu, kolory(jezeli masz kolorowy wyswietlacz) itp. w zaleznosci od telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6310i - sam mam zamiar sobie tak wziac jak mi sie skonczy umowa (czyli za miesiac)

co do 6610, wiec sam musisz poczytac, ja poczytalem pogadalem z kumplem z servisu nokii i sobie ja darowalem, owszem gdyby ktos mi ja dal to bym se wzial, ale zeby za nia placic, to raczej nie (na koniec umowy ewentualnie bede mogl sobie ja wziac za ok 200zl, jednak wole 6310i za 49zl - co do cen nie jestem pewnien ale takie byly ceny w niedawnych promocjach)

masz tu recenzje 6610 oprocz tego recenzja 6310 w zasadzie chyba to samo co 6310i

osobisice nie podniecaja mnie telefony z kolorowymi wyswietlaczami, im wiecej bajerow tym wzrasta awaryjnosc, biorac pod uwage ze w tym roku mamy "wysyp" telefonow z kolorowym wyswietlaczem, radze sie dobrze zastanowic przed zakupem, wiele z nich ma duza awaryjnosc, ale oczywiscie mozna trafic na lepsza lub gorsza serie

ps znajomy z serwisu poleca siemensa s55 (ale ja S i tak nie lubie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm co takiego zaje... jest w sl'ce ??

dla mnie np. to ze wlazisz na jakakolwiek stronke z logami, dzwonkami czy gierkami, zapisujesz sobie ze stronki na dysk np. logo, przesylasz na karte i masz w telefonie :D a nie jakies platne wysylanie ze stronek po wyslaniu sms'a

z dzwonkami masz tak samo :)

gierek i programow do tego telefonu jest cala masa :) i sa bajecznie proste do wgrania. Wystarczy ze masz neta i robisz wszystko za darmo

no fakt mp3 sie troche dlugo wgrywaja no ale pomysl ze na inny telefon oprocz 5510 wogule nie wgrasz takowych (no chyba ze ja jestem troche niedoinformowany)

no i jesli chcesz to te 32 mb mozesz w kazdej chwili traktowac jako taka duza dyskietke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt mp3 sie troche dlugo wgrywaja no ale pomysl ze na inny telefon oprocz 5510 wogule nie wgrasz takowych (no chyba ze ja jestem troche niedoinformowany)no i jesli chcesz to te 32 mb mozesz w kazdej chwili traktowac jako taka duza dyskietke :)

Nokia 7650 i 3650 z tym że ten pierwszy to tylko ma mozliwość, jest program ale niestety ma tylko 4mb pamięci no niby mozna się pokusić o zakup czytnika kart z BT(sa takie fajne ciut wieksze od samej karty) ale koszta narazie sa zbyt wysokie natomiast 3650 obsługuje karty MMC więc tu jest już ok noi i ten ekran żaden inny telefon nie ma takiego cacka jak 7650 i 3650 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi