Khobar Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Witajcie Mam kłopot podczas próby instalacji windows XP na sprzęciku widniejącym w sygnaturce. Na chwile obecną mam tam windows 7, ale z pewnych względów muszę zainstalować tez Windows xp. Do rzeczy. Ściągnąłem ze strony producenta link sterowniki SATA RAID Driver. Za pomocą nLite zintegrowałem je w trybie textmode (Multiple driver folder-> obydwie wersje x64 i x86) do Windows XP SP3 ( wersja 32bit) Wypaliłem i pierwszy problem Przy instalacji, podczas ładowania systemu zostałem uraczony komunikatem : brak pliku ahcix64.sys Niby instalowałem wersje 32 to dodałem pliki tylko z folderu \XP64_XP(3.102.1540.25)\x86 Ale nasz klient nasz pan , zintegrowałem również sterowniki z \XP64_XP(3.102.1540.25)\x64 tym razem podczas instalacji otrzymałem komunikat : plik ahcix64.sys jest uszkodzony Oczywiście przełączenie kontrolera na IDE odpada ( działający już tam system, dane oraz wydajność) Czy ktoś może natrafił na podobny problem, albo ma pomysł jak to rozwiązać? Szukałem po googlach, ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi EDIT: Problem rozwiązany - okazało się że należało dołaczyć tylko sterowniki w wersji x86. Jeżeli dołaczyło się wersje x64(z katalogu x86) pojawiają się problemy opisane wyżej. Temat do zamknięcia/usunięcia. Za spam przepraszam :) Edytowane 16 Listopada 2009 przez Khobar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...