Kangel Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Hej, Od dłuższego czasu zbieram się, by zakupić laptoka, a jakże niezbędnym krokiem w tym procesie, jest wybór obiektu zainteresowań. O ile w miarę wiem czym się różni procesor od zasilacza, a także mam określone marzenia dotyczące tego przenośnego urządzenia, to ani trochę nie znam produktów na rynku... I tu kieruję prośbę do Was. Laptop, którego szukam, ma mi służyć głównie do programowania, korzystania z Internetu, słuchania muzyki, a w dłuższej perspektywie także powinien wyrabiać się z programami do nagrywania i obróbki dźwięków z zewnętrznych źródeł (aczkolwiek nie będę ich nagrywał przez line in/mic in). W związku z tym szczególnie zależy mi na dość szybkim procesorze (o ile się nie mylę, najlepszym rozwiązaniem wciąż jest Core 2 Duo?), w miarę małej matrycy (ale nie mniejszej niż 12") oraz "last but not least" - na długim czasie działania na baterii. Nie 2, nie 3 godziny... Oczywiście przy wyłączonym dźwięku i wszelakich bajerach, które nie są potrzebne do pisania skryptu w programiku :) Dodatkowo wspomnieć można o dysku, który oczywiście - im większy, tym lepszy. 160GB to naruszalne minimum, aczkolwiek na pewno nie obrażę się, jeśli tego miejsca będzie więcej :) Czego tu jeszcze... A, cena? Wiadomo - im taniej, tym milej, aczkolwiek myślę, że z tych grosików uzbiera się około 3-3,5 tys. zł. Pozdrowienia i liczę na Waszą pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangel Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Naprawdę nikt nic nie potrafi polecić w tych okolicach cenowych? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...