makusx Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Witam, Przeczytałem parę tematów o legalności oprogramowań, gier, filmów itp. Chciałem się was zapytać czy dobrze to zrozumiałem przy okazji może to pomoże innym Wnioski: 1. Programy, gry- posiadanie, ściąganie jest nielegalne jeśli nie posiadamy licencji 2. Filmy, mp3 - można ściągać, i przechowywać do własnego użytku i rodziny/osób bliskich, nie można rozpowszechniać, uploadować Do 1 pkt nie mam zastrzeżeń, prawa autorskie itp ale do 2?? to też właściwie jest łamanie praw, przynajmniej tak mi się zdaje Chciałbym aby ktoś porządnie to wytłumaczył tutaj raz na zawsze bo ostatnio słyszę u kolegów różne wersje, a chciałbym używać argumentów prawdziwych i wiedzieć w końcu co można a co nie... Z góry dzięki za odpowiedz Pozdrawiam, Makusx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Mp3 są legalne lecz po 24h od momentu ściągnięcia należy je usuwać z dysku. Tak naprawdę nie wierzę, żeby ktokolwiek stosował się do tej zasady ;) Co do fimów to nie wiem.. Wydaję mi się, że DVD nie można od tak sobie ściągać ponieważ one też posiadają licencję tak jak gry, stosuje się zabezpieczenia przed kopiowaniem itd. Pozatym chyba wszystkie wypożyczalnie by padły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Włodi nie siej herezji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Więcej info nie macie??:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Bo tu nikt nie piraci.... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 To tym bardziej powinni wiedzieć co jest dobre a co złe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...