Skocz do zawartości
finalcell

Crystal Orb a Geforce 2 Gts

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem poprawić chłodzenie swojej karty założyłem miedziane radiatory na pamięci i crystal orba na chipset no odpala fajny chłodno właczam 3dmarka i grzeje sie bardziej niż na standardowym dałem zwykłą paste białą i zaciski od TH i w czym problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem poprawić chłodzenie swojej karty założyłem miedziane radiatory na pamięci i crystal orba na chipset no odpala fajny chłodno właczam 3dmarka i grzeje sie bardziej niż na standardowym dałem zwykłą paste białą i zaciski od TH i w czym problem ?

jezeli go dokladnie zamontowales (nie krzywo i nie za duzo pasty) to sprobuj tak jak Lisek w tescie zdjac ta przykrywke z CrystalOrba - bo ona raczej przeszkadza niz pomaga - zmnijesza przeplyw powietrza i zwieksza halas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tak zrobiłem i chyba radiator nie przylega to środka chipsetu bo tylko to miejsce jest gorące i co teraz ?

zdejmij go i zobaczysz po odcisku pasty czy przylegal rowno, jak nie to moze krzywo zakladales, moze ponowne zalozenie cos da (chyba ze jakas krzywa sztuka coolerka to do wymiany :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

colerka dobrze założyłem a doszedłem do tego że on jest krzywy ma lekkie wgłebienie w śordku to oszfifować czy do wymiany sie nadaje

To już nie ty pierwszy masz tebn problem.!

TH już wypuścił big serię z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych crystali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo wymien cooler,albo zeszlifuj go na rowno

sprawdz czy chipset nie jest wklesly,jak jest to zeszlifuj cooler tak aby mial wypuklosc lekka,pasta na srebrze i wszystko bedzie ok

chyba wszystkie chipsety sa lekko wklesle,bo zauwazylem ze moj kt266a tez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy ściąganiu standardowego coolera z radeona (nie ma dziór, był klej) zrobiłem mała ryse śrubtakiem nie jest długa ale głęboka chyba na ok 0,5mm albo coś koło tego i jak narazie chula ok 8)

PS: na środku chip chyba był właśnie lekko wklęśnięty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi