finalcell Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Chciałem poprawić chłodzenie swojej karty założyłem miedziane radiatory na pamięci i crystal orba na chipset no odpala fajny chłodno właczam 3dmarka i grzeje sie bardziej niż na standardowym dałem zwykłą paste białą i zaciski od TH i w czym problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Chciałem poprawić chłodzenie swojej karty założyłem miedziane radiatory na pamięci i crystal orba na chipset no odpala fajny chłodno właczam 3dmarka i grzeje sie bardziej niż na standardowym dałem zwykłą paste białą i zaciski od TH i w czym problem ? jezeli go dokladnie zamontowales (nie krzywo i nie za duzo pasty) to sprobuj tak jak Lisek w tescie zdjac ta przykrywke z CrystalOrba - bo ona raczej przeszkadza niz pomaga - zmnijesza przeplyw powietrza i zwieksza halas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 no i tak zrobiłem i chyba radiator nie przylega to środka chipsetu bo tylko to miejsce jest gorące i co teraz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 no i tak zrobiłem i chyba radiator nie przylega to środka chipsetu bo tylko to miejsce jest gorące i co teraz ? zdejmij go i zobaczysz po odcisku pasty czy przylegal rowno, jak nie to moze krzywo zakladales, moze ponowne zalozenie cos da (chyba ze jakas krzywa sztuka coolerka to do wymiany :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Pewnie paste zle nalozyles. Nakladaj na uklad a nie na radiator. rozsmaruj palcem rowniutko, naloz Cooler wloz zapinki do otworow i scisnij zeby zaskoczyly. Powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 colerka dobrze założyłem a doszedłem do tego że on jest krzywy ma lekkie wgłebienie w śordku to oszfifować czy do wymiany sie nadaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 colerka dobrze założyłem a doszedłem do tego że on jest krzywy ma lekkie wgłebienie w śordku to oszfifować czy do wymiany sie nadaje To już nie ty pierwszy masz tebn problem.! TH już wypuścił big serię z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych crystali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Podobno wszystkie CrystalOrb'y są lekko wklęsłe, a do tego Chiptet'y od Nvidii też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 colera już wyszlifowałałem i dałem paste titana ze srebrem a moge na luzie troche zeszlifować gpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ... a moge na luzie troche zeszlifować gpu ?rozumiem ze to pytanie jest forma zartu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 czemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Ja slyszalem ze ludzie NB na Nforce 2 szlifuja, bo ponoc pod spodem jest jakas miedziana plytka. Ja u siebie zdzierajac klej z grafiki zdarlem troche "nakrywki" ale wszystko dziala dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 można spokojnie szlifować, jest przecież jakaś warstwa zabezpieczająca na chipsetach. więc z umiarem można, to nie AMD :) powinno zdecydowanie pomóc. ale papierem wodnym, jak najdrobniejszym ale to chyba oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 albo wymien cooler,albo zeszlifuj go na rowno sprawdz czy chipset nie jest wklesly,jak jest to zeszlifuj cooler tak aby mial wypuklosc lekka,pasta na srebrze i wszystko bedzie ok chyba wszystkie chipsety sa lekko wklesle,bo zauwazylem ze moj kt266a tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 colera już wyszlifowałałem i dałem paste titana ze srebrem a moge na luzie troche zeszlifować gpu ?8O :D :lol: Mimo wszystko chyba lepiej jest zeszlifowac cooler nic GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Ja przy ściąganiu standardowego coolera z radeona (nie ma dziór, był klej) zrobiłem mała ryse śrubtakiem nie jest długa ale głęboka chyba na ok 0,5mm albo coś koło tego i jak narazie chula ok 8) PS: na środku chip chyba był właśnie lekko wklęśnięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 po zeszlifowaniu coolera ale roboty było jest fajnie już a gpu był nawet równy bo po przyłożeniu radiatora od PII przylegał dobrze teraz już sie nie grzeje tak bardzo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 i przyszło lato i znowy 60-80 na gpu ch**** co teraz szlif rózwny inaczje bo radiatora od pII przylega idlanie pasta titana ze srebem coś moge jeszcze zrobić czy tylko sprzedać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...