Kuchash Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam, mam duży problem z dyskiem Seagate 1.5TB model st31500341as. Utworzyłem na dysku z partycje z czego na ostatnią E dałem 800GB. I tu sie zaczyna problem, wszystko chodziło ładnie pięknie dopuki nie zapełniłem partycji około w połowie (dokładnie 411 GB mam na niej nagrane). Przykład: ściągam na tą partycje 70 plików po 100MB, w środku jest plik 7 gigowy, podczas próby wypakowania go na tej partycji wyskakuje mi wiadomość że nie można wypakować, dysk prawdopodobnie jest pełny (ok 400GB jest wolne). Przykład 2: Ściągniete w/w pliki zgrywam na partycje D, gdzie z wypakowaniem nie mam żadnego problemu, jednak przy próbie przeniesienia pliku 7 gigowego na partycje E komp sie wiesza, nie reaguje na nic, nawet na menadżer zadań. Wcześniej zanim doszedłem do tych 400 giga zapełnienia partycji nie miałem z tym rozpakowywaniem / kopiowaniem wiekszych plików żadnych problemów. Na koniec dziwna wiadomość że mniejsze pliki np 700mb bez problemu można na tej partycji E rozpakować, moliwe żę po jakimś czasie nie bedzie też takiej możliwości.. trudno powiedzieć jak narazie. Spotkał sie może ktoś już z takim przypadkiem ? Przeskanowałem dysk scandyskiem i zdefragmentowałem go, oraz sprawdziłem programami antywirusowymi. W komputerach też już troche siedze, ale z takąsytuacją jeszcze sie nie spotkałem. Może jest ktoś kto mógłby mi pomóc ? Troche skomplikowane to wytłumaczyć, w razie jakiś pytań na bierząco bede śledził temat i od razu odpowiadał. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Jaki masz system plików na E:\ ? Jeśli fat32 to większego pliku niż 4GB nie umieścisz tam, wymagane ntfs. Choś nie spodziewałem się nawet, że można uwalić 800GB na fat32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchash Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Oczywiście NTFS :) Dopuki nie zapełnilem partycji w połowie nie miałem żadnych problemów nawet z plikami ~17 gigowymi, dopiero teraz tak sie zaczeło kaszanić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Powiedz jaką masz płytę. Mam ten sam model dysku i 1 partycję na całość ;) - cały zawalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchash Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Gigabyte GA-M61PM-S2 mam tą płyte główną... Z ciekawości poszedłem do sąsiada podpiąłem do jego kompa , chciałem zgrać z jego dysku plik i było tak samo, wiec to nie wina płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 A robiłeś jakieś testy odczytu? Hdtune - zrzut z health, error scan i testu. W czym zakładałeś partycje? Próbowałeś zmniejszyć jej rozmiar dajmy o 100GB. Założyć na tych 100GB partycje i zapisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...