Skocz do zawartości
Kuchash

Problem Z Partycją / Dyskiem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam duży problem z dyskiem Seagate 1.5TB model st31500341as. Utworzyłem na dysku z partycje z czego na ostatnią E dałem 800GB. I tu sie zaczyna problem, wszystko chodziło ładnie pięknie dopuki nie zapełniłem partycji około w połowie (dokładnie 411 GB mam na niej nagrane).

Przykład: ściągam na tą partycje 70 plików po 100MB, w środku jest plik 7 gigowy, podczas próby wypakowania go na tej partycji wyskakuje mi wiadomość że nie można wypakować, dysk prawdopodobnie jest pełny (ok 400GB jest wolne).

Przykład 2: Ściągniete w/w pliki zgrywam na partycje D, gdzie z wypakowaniem nie mam żadnego problemu, jednak przy próbie przeniesienia pliku 7 gigowego na partycje E komp sie wiesza, nie reaguje na nic, nawet na menadżer zadań.

Wcześniej zanim doszedłem do tych 400 giga zapełnienia partycji nie miałem z tym rozpakowywaniem / kopiowaniem wiekszych plików żadnych problemów.

Na koniec dziwna wiadomość że mniejsze pliki np 700mb bez problemu można na tej partycji E rozpakować, moliwe żę po jakimś czasie nie bedzie też takiej możliwości.. trudno powiedzieć jak narazie.

Spotkał sie może ktoś już z takim przypadkiem ? Przeskanowałem dysk scandyskiem i zdefragmentowałem go, oraz sprawdziłem programami antywirusowymi. W komputerach też już troche siedze, ale z takąsytuacją jeszcze sie nie spotkałem.

Może jest ktoś kto mógłby mi pomóc ? Troche skomplikowane to wytłumaczyć, w razie jakiś pytań na bierząco bede śledził temat i od razu odpowiadał.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi