Skocz do zawartości
VOODOO79

Problem Z Portami Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Różne porty w komputerze należą zazwyczaj do różnych hubów USB. Dany hub ma określoną wydajność prądową, np. 500mA i ten prąd jest dzielony na wszystkie urządzenia podłączone do tegoż huba. W zależności od wymagań prądowych urządzeń może się zdarzyć że prąd w hubie "nie starczy" dla wszystkich podłączonych urządzeń i w konsekwencji nie będą one po podłaczeniu działać. Spróbuj popodłączać urządzenia do innych portów.

Np. sprawdziłem że moja kamerka pożera 500mA czyli cały prąd z huba, więc mimo że mam jeszcze 3 porty w tym samym hubie, nie mogę podłączyć do nich jakichkolwiek innych urządzeń pobierających zasilanie z portu (tzn mogę ale nie będą działać ;) )

Liczbę hubów w twoim komputerze, ich wydajność prądową, podłączone urządzenia i ich wymagania prądowe możesz podejrzeć w menadżerze urządzeń (U. S. B. controllers -> USB Root Hub)

Pozdro

Edytowane przez amazarak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż thx za pomoc okazało sie jednak że, to był problem z urządzeniami które podłanczalem do swojego lapka niekóre z nich były uszkodzone poprostu a nie miałem gdzie to to sprawdzic :sad: poprostu zlosliwośc rzeczy martwych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi