VOODOO79 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam, jak w temacie mam problem z portami usb, nie wiem co jest przyczyna ze nie dzialaja na nich wszystkie urzadzenia np. myszki, kamera. A działają różne pamięci przenośne. Nie wiem co z tym zrobic pomocy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Różne porty w komputerze należą zazwyczaj do różnych hubów USB. Dany hub ma określoną wydajność prądową, np. 500mA i ten prąd jest dzielony na wszystkie urządzenia podłączone do tegoż huba. W zależności od wymagań prądowych urządzeń może się zdarzyć że prąd w hubie "nie starczy" dla wszystkich podłączonych urządzeń i w konsekwencji nie będą one po podłaczeniu działać. Spróbuj popodłączać urządzenia do innych portów. Np. sprawdziłem że moja kamerka pożera 500mA czyli cały prąd z huba, więc mimo że mam jeszcze 3 porty w tym samym hubie, nie mogę podłączyć do nich jakichkolwiek innych urządzeń pobierających zasilanie z portu (tzn mogę ale nie będą działać ;) ) Liczbę hubów w twoim komputerze, ich wydajność prądową, podłączone urządzenia i ich wymagania prądowe możesz podejrzeć w menadżerze urządzeń (U. S. B. controllers -> USB Root Hub) Pozdro Edytowane 17 Listopada 2009 przez amazarak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 dodam tylko, że jeżeli brakuje ci prądu w usb w całym komputerze to musisz dokupić tzw. huba aktywnego, czyli z własnym zasilaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VOODOO79 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Cóż thx za pomoc okazało sie jednak że, to był problem z urządzeniami które podłanczalem do swojego lapka niekóre z nich były uszkodzone poprostu a nie miałem gdzie to to sprawdzic :sad: poprostu zlosliwośc rzeczy martwych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...