Skocz do zawartości
Gregor1230

Ati Radeon Hd 5970

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwi mnie fakt braku topiku o tej karcie graficznej. Z całą pewnością niebawem znajdzie się kilku userów, którzy wejdą w posiadanie tego monstrum. Niemniej jednak w sieci troszkę mało testów, a bez nich kupować tak drogą kartę to czyste szaleństwo.

Teścik

http://nvision.pl/RADEON-HD-5970-test-najs...7-ndetails.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, iż HD5950 nigdy nie ujrzy światła dziennego. Chyba, że któraś z firm pokusi się o wypuszczenie tego tak jak to było z HD4850x2. Może ujrzymy HD5890/5950 na wiosnę na premierę fermiego.

Edytowane przez kap

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pussik napisał(a):

A to niemiałbyć HD5950?

Ile ten HD5970 żre prądu? :D 300W?

Mniej od GTX295 - czyli zapewne około ~190-200W.

Po o/c i podbiciu napięcia oczywiście leci ostro w górę. ;)

Edytowane przez Bliss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.overclockers.co.uk/productlist....&subid=1577

W Polsce celuję, że będzie 2,3k i wyżej :wink: pzdr

EDIT

Wygląda na powrót do przeszłości :lol: Ktoś chętny http://www.karen.pl/index.php/product/8560...(PCI-E)_OC.html

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Mieszkam w Wielkiej Brytani i udalo mi sie kupic trzy karty PowerColora z novatech ( http://www.novatech.co.uk/novatech/prods/C.../H597F2GDG.html ).

W sumie zaplacilem £1725 i modle sie zeby zona mi nie sprawdzila rachunku bankowego :)

Tak czy inaczej, mam dwie sztuki na sprzedaz. Moge je dostarczyc DHLem, oplata paypal albo przelew na konto.

Cena £630 za jedna, czyli mniejwiecej 2835zl biorac pod uwage obecny kurs funta.

Dlaczego tyle? Przesylka £25, prowizja z paypal 3.5% plus maly margines zysku dla mnie.

Jutro z samego rana bede mial prawidzwie zdjecia.

Ah i gdyby ktos chcial to moge wystawic na allegro ale cena rosnie o prowizje, czyli pewnie jakies 3000zl.

Jak cos to lapcie mnie na GG: 3956390.

Pozdrawiam.

SoboL

Edytowane przez misobol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

toms83 napisał(a):

Polecam teścik na pclab, uzupełnili o filmiki z mikro przycięciami.

Ciekawa rzecz, tylko czy mi sie zdaje, czy 5870 w CF oraz GTX295 dawaly "caial"? 5970 i 5870 lecialy poprawnie, nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage napisał(a):

Ciekawa rzecz, tylko czy mi sie zdaje, czy 5870 w CF oraz GTX295 dawaly "caial"? 5970 i 5870 lecialy poprawnie, nie?

Ogólnie tak, ale w CoD:WaW w momencie jak jest ten wybuch ( 29 sekunda i potem 1m 09s ) i kamera zaczyna latać po ekranie we wszystkie strony to na multi gpu jest skakanie a na 5870 płynnie się to odbywa. Tragicznie to wygląda. Resztę to pobieżnie przejrzałem. :wink:

Edytowane przez toms83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misobol napisał(a):

Tak czy inaczej, mam dwie sztuki na sprzedaz. Moge je dostarczyc DHLem, oplata paypal albo przelew na konto.

Cena £630 za jedna, czyli mniejwiecej 2835zl biorac pod uwage obecny kurs funta.

Dlaczego tyle? Przesylka £25, prowizja z paypal 3.5% plus maly margines zysku dla mnie.

Zona chyba powinna sprawdzic rachunek i Ci zrobic niezla bure, bo raczej wtopiles po kilkaset zlotych na jednej ;) I watpie zeby Ci sie je udalo sprzedac w rozsadnej cenie w pl... moze jakis angol z zasobnym portfelem w razie braku dostepnosci sie skusi ;) Imho chcac zarobic 200 zl stracisz pod tysiaka ;) Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, to ja zapodam test real life...

W sterownikach AA na nad-próbkowanie... oraz Anizox16 - reszta pod kontrola aplikacji.

Vantage + W7Wynik

X11764, GPU 11659, CPU 14192. W trakcie testu - kopiowanie plików w tle - tak dla urozmaicenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomaszPaweł napisał(a):

Ha, to ja zapodam test real life...

W sterownikach AA na nad-próbkowanie... oraz Anizox16 - reszta pod kontrola aplikacji.

Vantage + W7Wynik

X11764, GPU 11659, CPU 14192. W trakcie testu - kopiowanie plików w tle - tak dla urozmaicenia :)

I pewnie po Vantage jestes w stanie ocenic czy...anizo w ogole dzialalo, a AA byl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage napisał(a):

I pewnie po Vantage jestes w stanie ocenic czy...anizo w ogole dzialalo, a AA byl.

Nie po Vantage a w Vantage. Czy był i działał w Vantage - to mogę ocenić - mam oczy i mózg do interpretacji oraz HD5970 - a ty?

Ciekawostka wyniki bez kopiowania plików w tle...

Vantage: X11655, GPU: 11545, CPU: 14537. Mała rozbieżność pomiarowa...

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomaszPaweł napisał(a):

Nie po Vantage a w Vantage. Czy był i działał w Vantage - to mogę ocenić - mam oczy i mózg do interpretacji oraz HD5970 - a ty?

Jestem ciekaw jak zobaczysz anizotropy w Vantage...ale to temat na inna bajke. Oczami mowisz? Jasne - obraz w ruchu bez miejsca, gdzie mozna zwrocic uwage na filtrowanie bo wszedzie praktycznie "ciemnosc", a ta w ruchu.

Ps - wiesz o tym, ze AF praktycznie mocnym kartom nie szkodzi (na moim GTX AF16 vd AF0 to srednio 3FPSy w grach), wiec po czym bedzie ta interpretacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi