Sulaco Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Czy był i działał w Vantage - to mogę ocenić - mam oczy i mózg do interpretacji oraz HD5970 - a ty?fsaa i aniso dziala bo takie jest domyslne ustawienie trybu eX z samego programu - fsaa 4x, aniso 16x i ztcw wymuszanie z sterow nic tutaj nie daje/zmienia btw: jakich sterow uzywasz? Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Sterowniki mają pierwszeństwo w determinowaniu czy działa czy nie. Inna sprawa, ze z niedziałającym nie poleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Sterowniki mają pierwszeństwo w determinowaniu czy działa czy nie. Inna sprawa, ze z niedziałającym nie poleci.teoretycznie, ale praktycznie roznie z tym bywa, szczegolnie w przypadku ati :/ o wlasnie - batman + physx na nv. bez physx fsaa jest, z physx nie ma. wczesniej mialem podobnie, ale dot. aniso, tyle, ze nie bylo karty nv do fizyki. koszmar dla mnie :/ Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Miałem tą karte przez chwile. Karta wymiarta wszystko :) I jest ogromna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jest jeden mały wyjątek - nienormalny program dla masochistów - Vantage - tutaj potrafi fps spaść w trybie extreme do... 14Fps.... Ale za to Crysis działa bajecznie :) To jest chyba pierwsza pojedyncza karta która sobie naprawdę radzi z tą grą.... Dużym minusem jest za to głośność.... Chociaż gry nie rozgrzewają karty tak mocno jak np. MilkyWay... i da się przeżyć. W trybie "2D" jest bardzo cicha - małe to dla mnie pocieszenie bo ja go nie używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jest jeden mały wyjątek - nienormalny program dla masochistów - Vantage - tutaj potrafi fps spaść w trybie extreme do... 14Fps....no 3dmV chodzi tragicznie :/ chyba jakis babol w sterach bo jak widze takie spadki fps to az smieszno-zalosnie sie robi. tym bardziej, ze ogolny wynik jakos nie odbiega wtedy szczegolnie od 285 w sli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Spokojnie sterow do 5970 jeszcze nie ma. Jakas beta 5 dopiero. Trzeba poczekac na 9.12 z 16 grudnia i 10.1 co wyjda 7 stycznia. PS. Wiatrak terkocze w windzie. Mi to przeszkadza bardzo. Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Spokojnie sterow do 5970 jeszcze nie ma. Jakas beta 5 dopiero. Trzeba poczekac na 9.12 z 16 grudnia i 10.1 co wyjda 7 stycznia.czekam z niecierpliwoscia ;) PS. Wiatrak terkocze w windzie. Mi to przeszkadza bardzo.dokladnie :/ czyli jest to standard :/ no zeszrwaljegomac :/ jak mozna takie badziewie montowac do topowej karty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 A w 5870 jest taki cichy. A karta mi sie podobała bardzo. Kolos straszny. Myslalem ze mi sie do obudowy nie zmiesci ale weszla bez problemu. Gdyby nie to terkotanie juz bym zdawał relacje z krecenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 czekam z niecierpliwoscia ;) dokladnie :/ czyli jest to standard :/ no zeszrwaljegomac :/ jak mozna takie badziewie montowac do topowej karty :/ No mi nic nie terkocze tylko .... szumi dokoła las.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zawodnicy wagi ciężkiej na start bo Mikołaj trochę się pośpieszył :razz: Blok full cover przykrywa tylko 3/4 długości potwora. Cel, żadnego szumu z grafy. Będzie co robić w najbliższych dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Rdzenie to pikuś, ale schłodzenie sekcji zasilania - to wyzwanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 mikołaj chyba z Dubaju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zawodnicy wagi ciężkiej na start bo Mikołaj trochę się pośpieszył :razz: Blok full cover przykrywa tylko 3/4 długości potwora. Cel, żadnego szumu z grafy. Będzie co robić w najbliższych dniach. piekny gwiazdor, sam mysle co robic, czekac na fermi gtx 380 czy brac 5970 , gdzie i za ile udalo ci sie wyciagnac potwora :] przynajmniej zasilacz sie troszke spoci bo przy gtx 285 sie marnowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Bez bloku wodnego karty nie da sie uzywac. Dla mnie stanowczo za głośna w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) piekny gwiazdor, sam mysle co robic, czekac na fermi gtx 380 czy brac 5970 , gdzie i za ile udalo ci sie wyciagnac potwora :] przynajmniej zasilacz sie troszke spoci bo przy gtx 285 sie marnowal PC Projekt Kraków 2,5 k z 2 grami full box, Ten gtx 285 właśnie jest wystawiony na Allegro ale jak nie pójdzie to mógłby robić jako PhysX pod warunkiem zmiany mojego systemu z Vista 64 . No takie 2 dobrze podkręcone karty obciążyłyby porządnie zasilkę ale co gorsza chłodnicę. Mam jeszcze drugą EK Water Blocks EK-CoolStream RAD XT 360 ale nie bardzo mam miejsce w budzie. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Jest już jakieś akcesoryjne chłodzenie do 5970, ale na AC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 toms83 rozumiem ze chodzi Ci o "alternatywne"chłodzenie na AC w porównaniu do fabrycznego?Niestety jeszcze chyba nic nie wypuścili. atomel jak spisuje sie potworek?Jakies problemy w grach,spostrzeżenia ,uwagi......sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 toms83 rozumiem ze chodzi Ci o "alternatywne"chłodzenie na AC w porównaniu do fabrycznego?Niestety jeszcze chyba nic nie wypuścili. Tak, chodzi o jakiś zamiennik fabrycznej suszary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 atomel jak spisuje sie potworek?Jakies problemy w grach,spostrzeżenia ,uwagi......sterowniki.Jeszcze jej nie podłączałem. Bez wody może spróbuję jutro a z wodą najwcześniej w poniedziałek. Po tym małe testy i info w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 (edytowane) Jeszcze jej nie podłączałem. Bez wody może spróbuję jutro a z wodą najwcześniej w poniedziałek. Po tym małe testy i info w temacie.podpinam jutro HIS-a pożyczonego ;) na testy , sam wygląd nie powala na kolana ;d zobaczymy ... moZemy powalczyc dla jaj ;) z atomel-elm ;) Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Czekam z niecierpliwością na uwagi i spostrzeżenia z testów.Sam zastanawiam sie nad tą kartą lub....dwoma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Czekam z niecierpliwością na uwagi i spostrzeżenia z testów.Sam zastanawiam sie nad tą kartą lub....dwoma :wink: Hehe, Ty to zawsze dajesz w palnik. Pamiętam że GTX'ami też ostro kombinowałeś. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) jimmy1 cięcie gięcie i nic więcej ;) Edytowane 26 Grudnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Przymierzałem i karta mieści się spokojnie w chieftec big tower. Zostaje jeszcze sporo luzu na jeszcze większe potwory. Niestety węże mam za krótkie żeby ją umieścić w złączu. Muszę więc ją od razu zwodować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Wlacz na firmowym chlodzeniu wpierw i sprawdz czy terkocze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) grafa usiadła dopiero wczoraj na tzw. pajonka słyszalnie "śpiewa" nawet w 2D, problem z Vantage (mam arty w 1-rwszym i 2-gim teście) do grania w 1920x1080 jest aż za mocna jak na teraz i gdyby nie ta cena... p.s. już nie wali art-ami (nie wiem ocb?) w vantage i7 HT-ON 3,9GHz - 22945 pkt hmm... Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Dzisiaj wodowanie zacząłem od osadzenia bloku: Dalej blok już w budzie. Jest jakieś 2 cm luzu do koszyków hd: Tutaj screen z Vantage 27 171 pkt na taktach 950/1250 napięcie na rdzeniu 1,137 V: Nie ma żadnego świerszczenia, artów itd. Sekcja zasilania wyczuwalnie ciepła. Ogólnie jestem zadowolony z karciochy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) @atomel masz jakiś nawiew na sekcję zasilania czy pracuje na golasa? BTW, kup monit 30" bo się wszystkie okienka nie mieszczą. :wink: ---------- Można wyłączyć 1 rdzeń w razie problemów w jakiejś gierce? Edytowane 28 Grudnia 2009 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Sekcja zasilana chłodzona jest przez blok a na pleckach ma alu backplate. Gdzie widzisz gołą sekcję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...