atomel Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Nie mam dodatkowego nawiewu ale blok przykrywa układy odpowiedzialne za regulację napięcia. Back cover jest lekko ciepły w części przykrytej i dość chłodne w tej niepokrytej blokiem. Nie widzę w sterownikach opcji wyłączenia jednego rdzenia. Mam monitor 26" 1920x1200 16:10 i mi wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Cat Ai na off :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Dzisiaj wodowanie zacząłem od osadzenia bloku: Dalej blok już w budzie. Jest jakieś 2 cm luzu do koszyków hd: Tutaj screen z Vantage 27 171 pkt na taktach 950/1250 napięcie na rdzeniu 1,137 V: Nie ma żadnego świerszczenia, artów itd. Sekcja zasilania wyczuwalnie ciepła. Ogólnie jestem zadowolony z karciochy. osobiście też bym od razu sadzał to coś na WC, problem raczej tkwi w moim systemie i na całe szczęście grafa tylko pożyczona ;) i naprawdę powala wydajnością beż żadnej ściemy p.s. miałem też zonk-a tego typu że po uruchomieniu visty po okolo 1 min. komp zamierał i wywalało komunikat że sterownik graf. przestał działać itp., itd. ? (nieważne) grafa na dniach wyląduje ponoć z jakimś AMD 965 6GHz UP więc zobaczymy co potrafi ;) Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Nie mam dodatkowego nawiewu ale blok przykrywa układy odpowiedzialne za regulację napięcia. Back cover jest lekko ciepły w części przykrytej i dość chłodne w tej niepokrytej blokiem. Nie widzę w sterownikach opcji wyłączenia jednego rdzenia. Mam monitor 26" 1920x1200 16:10 i mi wystarcza. Dzięki za info. A mam jeszcze pytanko. Czy idzie ściągnąć tą plastikową obudowę z góry, ale tak żeby radiatory były nadal przykręcone? Czy to może jest jako całość i ściągając plastik nie da się skręcić radiatorka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Wszystko da się zrobić. Spędziłem trochę czasu odpalając różne gry i naprawdę w rozdzielczości 1920x1200 trudno ją zmusić do klatkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Panowie czy 2 x HD 5970 można bez problemu spiąć w Crosfire X czy są z tym jakieś niespodzianki ? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Kolego ,na pclab koleś o nicku halflife2004 ma 2x5970 więc popytaj go o szczegóły ,a na pewno powie ci ,jak sprawują się te dwa cacka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ok, popytam go. Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Wydaje się, że podnoszenie zegarów ponad 965/1200 niewiele już daje. 3DMark 2006 - 30 193 pkt http://service.futuremark.com/compare?3dm06=12971942 3D Mark Vantage - 27 276 pkt http://service.futuremark.com/compare?3dmv=1795056 Zobaczymy jak będzie po upgrade mojego LC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kalachan Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Czy to o tej karcie mowa? Gigabyte HD5970 2GB 512 PCI-E GDDR5. Dobra ona? Czemu taka droga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Niech mi ktoś wytłumaczy jedną rzecz, bo nie kumam. Jak można dać kupę siana za rzekomo najwydajniejszą grafikę, która od 3 generacji ma cały czas ten sam problem - spadające jak grom z jasnego nieba przycinki. I jeszcze jedno. Kumpel ma i5 @ 3,8GHz i Radka 5850. Podbił procka do 4,0Ghz i uzyskał dodatkowe FPSy w grach, tj. proc ten w dalszym ciagu blokuje kartę. Jaki proc w takim razie trzeba mieć do 5970, żeby w pełni korzystać z jej mocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 1500 100 900 Giga Magelanów Dziwne wnioski wyciągasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Kumpel ma i5 @ 3,8GHz i Radka 5850. Podbił procka do 4,0Ghz i uzyskał dodatkowe FPSy w grach, tj. proc ten w dalszym ciagu blokuje kartę. Jaki proc w takim razie trzeba mieć do 5970, żeby w pełni korzystać z jej mocy?Na takiej zasadzie to każdy procesor będzie ograniczał HD5850... Ograniczanie (choć to głupie określenie... ale popularne) występuje wtedy, gdy po podkręceniu procesora następuje duży przyrost klatek. Potem przyrosty są coraz mniejsze... Nie można więc określić jasno, gdzie jest granica ograniczania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 To wiele wyjaśnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Na takiej zasadzie to każdy procesor będzie ograniczał HD5850... Ograniczanie (choć to głupie określenie... ale popularne) występuje wtedy, gdy po podkręceniu procesora następuje duży przyrost klatek. Potem przyrosty są coraz mniejsze... Nie można więc określić jasno, gdzie jest granica ograniczania.Zgoda, dużo też zależy od konkretnej aplikacji - niektóre są bardziej wymagające jeśli chodzi o CPU a niektóre mniej... Sterownik też nie pozostaje bez wpływu, oraz zastosowany tryb graficzny (AA i Anizo) i rozdzielczość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 [...] dużo też zależy od konkretnej aplikacji - niektóre są bardziej wymagające jeśli chodzi o CPU a niektóre mniej... Sterownik też nie pozostaje bez wpływu, oraz zastosowany tryb graficzny (AA i Anizo) i rozdzielczość.Potwierdzam. Na przykład w jednej grze Core i5 750 bez OC wystarczy, a w innej już potrzeba co najmniej 3.6GHz, a w jeszcze innej najlepiej 4GHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Karta obok pamięci najmocniejszym punktem systemu, mocniejszym niż procek i7 920 4,2 GHz i dysk SSD Intel 80GB :rolleyes: Edytowane 9 Lutego 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam, Zakupiłem sobie ostatnio nowego potwora ATI HD5970, wcześniej Nvidia GTX280, komp jak w sygnaturce, odinstalowałem stare sterowniki, zainstalowałem najnowsze do ati i niby wszystko jest ok ale.... Odpaliłem 3DMarka Vantage, testy przechodzi ok, 3DMarka '06 ok żadnych problemów, jednak problem pojawia się w grach, w Crysisie bez patchy migają mi niektóre obiekty daleko na horyzoncie np. zarys drzewa, mam przycinki w Batmanie Arkham Asylum i nowym Stalkerze, największy problem mam z GTAIV (oryginał), na starej karcie przeszedłem 30% gry, na nowej gra ładuje się, pojawia się menu, przechodzi bez problemu test wydajności jednak po odpaleniu gry z save'a Belic pojawia się bez głowy, telefon bez obrysu a jak wyjdę na ulicę to już w ogóle katastrofa, dźwięk ok ale obraz robi się szary, nic nie widać w oddali, widać tylko niewyraźny zarys Belica, mapa w kwadracie, ruszę się kawałek chociaż nic nie widać i zwiecha, jak odpalę grę od nowa, słyszę muzykę i początek ale ekran jest czarny, reinstal gry nie pomaga, patch 1.0.0.4 wgrany a i tak zawsze po uruchomieniu Windows Live robi update, czekam 5min. aż się zrobi po czym patrzę w status i widzę że jestem wylogowany, loguję się i WL chce znowu robić update. Przyznać że reinstalowałem grę ale nie odinstalowałem ani Windows Live ani Rockstar Social Club tylko samą grę. Reinstalu systemu (Windows Vista SP2 oryg., DX11, aktualizacje na bieżąco) nie robiłem, chociaż wydaje mi się że jest trochę zaśmiecony (ma ponad rok). Temperatury karty w normie, niepodkręcana. ps. Zapomniałem, na początku miałem problem w 3DMark Vantage z pierwszym testem graficznym niby karta go przechodziła i 3DMark się nie wysypywał ale obraz na ekranie podobnie jak w GTAIV robił się szary, migał, w niektórych fragmentach testu było ok. Wyjąłem kartę ze slotu włożyłem z powrotem i w 3DMarku nie było już potem problemu, a potem to już tak jak opisałem wyżej. Z góry dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Nie rób śmietniku. Pisz w odpowiednim temacie. http://forum.purepc.pl/Ati-f52/Ati-Radeon-...60&start=60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników HD5970, Zakupiłem sobie ostatnio nowego potwora ATI HD5970, wcześniej Nvidia GTX280, komp jak w sygnaturce, odinstalowałem stare sterowniki, zainstalowałem najnowsze do ati i niby wszystko jest ok ale.... Odpaliłem 3DMarka Vantage, testy przechodzi ok, 3DMarka '06 ok żadnych problemów, jednak problem pojawia się w grach, w Crysisie bez patchy migają mi niektóre obiekty daleko na horyzoncie np. zarys drzewa, mam przycinki w Batmanie Arkham Asylum i nowym Stalkerze, największy problem mam z GTAIV (oryginał), na starej karcie przeszedłem 30% gry, na nowej gra ładuje się, pojawia się menu, przechodzi bez problemu test wydajności jednak po odpaleniu gry z save'a Belic pojawia się bez głowy, telefon bez obrysu a jak wyjdę na ulicę to już w ogóle katastrofa, dźwięk ok ale obraz robi się szary, nic nie widać w oddali, widać tylko niewyraźny zarys Belica, mapa w kwadracie, ruszę się kawałek chociaż nic nie widać i zwiecha, jak odpalę grę od nowa, słyszę muzykę i początek ale ekran jest czarny, reinstal gry nie pomaga, patch 1.0.0.4 wgrany a i tak zawsze po uruchomieniu Windows Live robi update, czekam 5min. aż się zrobi po czym patrzę w status i widzę że jestem wylogowany, loguję się i WL chce znowu robić update. Przyznać że reinstalowałem grę ale nie odinstalowałem ani Windows Live ani Rockstar Social Club tylko samą grę. Reinstalu systemu (Windows Vista SP2 oryg., DX11, aktualizacje na bieżąco) nie robiłem, chociaż wydaje mi się że jest trochę zaśmiecony (ma ponad rok). Temperatury karty w normie, niepodkręcana. ps. Zapomniałem, na początku miałem problem w 3DMark Vantage z pierwszym testem graficznym niby karta go przechodziła i 3DMark się nie wysypywał ale obraz na ekranie podobnie jak w GTAIV robił się szary, migał, w niektórych fragmentach testu było ok. Wyjąłem kartę ze slotu włożyłem z powrotem i w 3DMarku nie było już potem problemu, a potem to już tak jak opisałem wyżej. Z góry dzięki za rady. Edytowane 2 Lutego 2010 przez pgrom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Wygląda mi to na problem ze sterownikami. Spróbuj jeszcze raz odinstalować obecne sterowniki za pomocą Driver Sweeper.exe i zainstalować ponownie sterowniki 10.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 A terkocze wszystkim ten 5970? Czy sa modele nie terkoczace? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Mi na wodzie nie piszczy ani skwierczy. Jest cichutkie maleństwo :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Mowilem o standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 sterowniki przeinstalowałem, wszytko ok ale w GTAIV kicha, podajcie mi może jakie macie ustawienia u siebie i na jakiej rozdziałce, bo ja ustawiłem 1900x1200 wszystko na high, v-sync wyłączone i wyskakuje mi "fatal error out of memory video card", próbowałem z "popularnym" commandline ale nic z tego, raz udało mi się odpalić i wszystko było ok ale jak dałem połowę ustawień na low, wiem że z tą drą są problemy ale portale testują tą grę na tej karcie i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 spróbuj zmienić stery na 9.12 hotfix bo te 10.1 to nawet AMD przyznało, że są problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam was jak wygląda sprawa z firmami takimi jak HIS i PowerColor czy karty ty firm są referencyjne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Zobacz na PCB i będziesz wiedział czy referencyjne PCB jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 tak tylko chciałbym wiedzieć jak dużo jest kart referencyjnych i której firmy może ktoś ma już hisa lub też powercolora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...