Gość shoxeh Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Tu nie chodzi o cene, tylko o prestiż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 a mi chodzi o cene i temperature ;) nie mam potrzeby posiadania az tak prestizowej grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Mój przy 1.2V na rdzeniu idzie 900/1160 i powiem szczerze, że porównawszy to do gtx295 jest naprawdę cicho. Temp to max86C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Rozważam zakup HD 5970 jednak zastanawia mnie kilka spraw jakie mam nadzieje użytkownicy tej karty mi rozjaśnią. Głównie interesuje mnie kwestia mikroprzycięć, często się zdarzają? Jeżeli tak to w jakich tytułach je zaobserwowaliście. I czy są jakieś ewentualnie inne problemy z tymi grafami. Zasilacz też przy niej wymieniać czy ten mój 560 pociągnie? Wiem że testy to testy ale chodzi mi o realne i sprawdzone sytuacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 oooo wlasnie o tego sapphire ze strony glownej pytalem Was kilka tyg temu..ciekawi mnie cena.. bo jak dla mnie ta grafika gniecie ta limitowana poczware XFXa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Hej. Zakupiłem właśnie nówkę HIS 5970. Mam problem z nią następujący: System widzi GPU0 jako nieaktywny - disabled. Podłączyłem 2 monitory do grafiki - mimo to GPU0 dalej jest nieaktywny. W Furmarku zaznaczyłem opcję use multiGPU - dalej korzysta z GPU1, a GPU0 jest nieaktywny. No i najważniejsze - BOINC widzi tylko jedno GPU i nie potrafię zmusić go do wykorzystania 2`giego GPU. Ktoś ma jakiś pomysł ?? Sys - w7 64bit. stery - CAT. 10.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Maż nową wersje gpu-z ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 najnowsza zdaje się - świeżo ściągnięta ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Pełne odinstalowanie sterownika, reset i ponowna instalacja nie pomaga? Czy Everest pokazuje taki status: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 hmmm, everest...o tym nie nie pomyslałem. W CCC w Hardware information jest napisane, że GPU0 jest jako disabled. To mi wystarczy, bo bez jednego GPU można o CF zapomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Bardzo dziwne... A Catalyst A.I. jest jak ustawione? Bo jak na Disabled, to CF jest wyłączone, no ale pewnie o tym wiesz... Oprócz zmiany sterowników nic mi do głowy nie przychodzi. Co najwyżej wymiana karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Problem solved... Wina byla po stronie plyty glownej. PCIe do ktorego byla grafika wsunieta, jest PCIex1, co 4870x2 nie robilo zadnej roznicy, moze nie do konca zadnej, ale do obliczen byla ok. Teraz mam wiekszy klopot...po wsunieciu do portu PCIex16, zaslania mi grafika wiekszosc radiatora NB, co sprawia ze plyta jest bardzo niestabilna - z deszczu pod rynne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 A ja mam takie pytanko , przymierzam się do Powercolor 5970 LCS i mam gdzieś jeszcze gts8800 :) uciągnie to wszystko BQDark Power 750 ? w sumie proca mam chyba nieprądożernego :) za to ATI będzie pewnie podkręcona do 900. (i przyokazji się też przymierzam do zawodowania tego wszystkiego :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) Tagan 700W przy sprzęcie jak z sygnaturki podejrzanie skwierczał. Na mocno kręconą kartę-potwora z platformą trzeba założyć jakieś 450-500W. Druga karta nvidia + podkręcony proc to raczej wszystko razem pociągnie 800-850W. Edytowane 28 Maja 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zdaje się, że sama grafika podkręcona do 900 zabierze około 300W. 8800GTS też raczej energooszczędny nie jest. Uważałbym... @atomel samo skwierczenie to nic, może akurat miał swój złoty środek i miło mu było :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 @atomel samo skwierczenie to nic, może akurat miał swój złoty środek i miło mu było :P Skwierczal z zachwytu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Taka mała ciekawostka: ASUS ARES 4GB Limited Edition ASUS ARES 4GB Limited Edition Video Card Review - The ASUS ARES Limited Edition GPU - Legit Reviews Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) techPowerUp :: ASUS ARES CrossFire Review :: Page 1 / 29 - jeszcze lepiej ;) Edytowane 7 Lipca 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 OMG Crossfire z takich potworów. Wyniki w Metro 2033 szacun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 Rozważam zakup HD 5970 jednak zastanawia mnie kilka spraw jakie mam nadzieje użytkownicy tej karty mi rozjaśnią. Głównie interesuje mnie kwestia mikroprzycięć, często się zdarzają? Jeżeli tak to w jakich tytułach je zaobserwowaliście. I czy są jakieś ewentualnie inne problemy z tymi grafami. Zasilacz też przy niej wymieniać czy ten mój 560 pociągnie? Wiem że testy to testy ale chodzi mi o realne i sprawdzone sytuacje. Ja też chce kupić i tu prośba do właścicieli tej karty jak z mikroprzycięciami na nowych sterach AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jadę cały czas na 10.4. Na tych sterach nie zauważam mikro przycięć. Gram teraz rzadko więc moja opinia nie jest specjalnie wiążąca. Nowych sterów nie instaluję bo widzę z dyskusji, że ludzie mają problemy powyżej 10.5 także na jedno rdzeniowych kartach. Ja jestem zadowolony ze swojej. W rozdzielczości 1920x1200 mogę ustawić w każdej obecnej grze opcje na maxa bez żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Cały czas na 10.4. Karta sobie pomyka na 1000/1200 w Vantage: 32 850 pkt. Edytowane 10 Grudnia 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Jaka temp sekcji na grafie przy tych 1000/1200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Nie stwierdziłem na układach zasilania w GPU-Z więcej niż 50*C ale też nie monitorowałem tego dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Użyj GPU-Z... Na mojej HD5970 temperatura sekcji czasami przekracza 100C - potrzebne jest ręczne podnoszenie prędkości wentylatora... Ehhh tak karta jest stworzona do chłodzenia... wodnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Podkręciłem trochę procka dla 3dMark Vantage i karta też zareagowała wzrostem. Uzyskany wynik to 33 576 pkt. Temperatura na układach zasilania to 61*C a max rdzenia to 47*C przy temperaturze otoczenia 21*C. ORB - Compare Edytowane 10 Grudnia 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Nowe sterowniki 10.10a dobrze leżą karcie. Wynik 3dMark Vantage 35427 pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Przepraszam za post pod postem ale chyba istotne. Wynik w nowym 3Dmark11: 8853 pkt: result Edytowane 25 Grudnia 2010 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturesek Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam serdecznie potrzebuję pomocy bo nie wiem czy to co mi wyświetla w GPU-Z jest prawdą czy nie. Na pierwszej zakładce rdzenia pokazuje mi gpu clock 725 Mhz i memory 1000Mhz a na drugiej gpu clock 400 a pamięć to samo 1000mhz. Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego dwa rdzenie nie chodzą na takiej samej szybkości. Dodam że karta wyświetla tylko na jednym złączu DVI drugie nie odpala monitora. Proszę o pomoc bo nie wiem co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 W 2D (pulpit) karta przechodzi w tryb oszczędności energii stąd takie liczby mogą być widoczne. Najlepiej odpalić Afterburner a następnie jakiś test/grę 3D na kilka minut. Następnie wyjść do pulpitu i zobaczyć taktowanie rdzeni na wykresach Afterburner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...