majk3l Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Koledzy mam MSI 5970 i podczas smarków - konkretnie 3dM06 drugi GPU ma 0% aktywności. Czy trzeba włączyć CrossFireX żeby zaczął pracować? Nigdzie w CCC nie mam opcji wyświetlania menu Crossfirex, i nic nie wyskakuje :-/ Nie da sie włączyć czy co? Catalysty 10.1 Myśle, że to jest powód kopiastego wyniku w tym 2006 - miałem 22700pktów przy procku Core i5 @ 2 core@ 4,9GHz, 4GB RAM @ 2000MHz CL7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Zobacz w gpu-z czy CF jest włączone. Edytowane 9 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 PS. Czy ktos ma 5970 nie terkoczącą? Majkel mowil ze MSI niby nie terkocze. Ktos moze to potwierdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam was jakie temperaturki macie na AC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Czy 5970 + 5870 w jednym kompie będzie działać poprawnie? Czy takie rozwiązanie nie ma prawa współpracować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 (edytowane) działa całkiem nieźle - takie trifire :) -> tutaj masz 5970+5850 Edytowane 12 Lutego 2010 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Witajcie jakie sterowniki polecacie do tego potwora i z jakimi są problemy ? Edytowane 15 Lutego 2010 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Ja używam: ATI_Win7_Vista_Catalyst10.1_Hotfix_8.69.3.1RC1_Feb2 Problemów dotychczas nie stwierdziłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Hej koledzy, mam pewien problem z nowym potworem (chyba:)). Konkretnie chodzi o włączanie komputera, po włączeniu przechodzi kolejne testy po czym pojawia się jeden sygnał długi i 3 krótkie, wg opisu (bios jest AMI) jest to "Memory test failure" "A fault has been detected in memory above 64KB", wcześniej miałem GTX280 i tego problemu nie było, jedyne co zrobiłem po wymianie karty to zdemontowanie starej i zwodowanie nowej, ponadto na karcie graficznej gdy komp nie startuje zapala się czerwona dioda. Komp startuje ale z reguły za drugim, trzecim razem. Zaktualizowałem BIOS do najnowszego ale to pomogło na parę dni, teraz jest tak za każdym razem, z kartą po uruchomieniu nie ma problemów, zero artefaktów nawet po podkręceniu, pmięci też sprawdzałem, jedynie procek podkręcony do 4GHz. Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Moze zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 No właśnie nie wydaje mi się, widziałem już w sieci testy na zasilaczu 650W, 750W, 850W i nie było problemów, wiem że sprawność sprawnością ale powinno wszystko spokojnie chodzić, poza tym jak mi się tak dzieje to karta jest na ustawieniach default'owych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 ale zasiłka może nie podawać na tyle prądu żeby ruszyć dyski, grafe, wentyle, mobo i cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Spróbuję odpiąć 1 dysk, DVD i wentyle, ewentualnie ustawię CPU na default, zobaczę jak się będzie zachowywać. Jaką zasiłkę byście polecili pod ten konfig? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Nic nie odpinaj tylko skręc procka i wtedy sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Dokładnie, te kilka wat od dysków/napędów nie gra takiej roli. Jak juz to CPU wyżera prąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Dziwna sprawa, puściłem procka na domyślnych, pierwsze uruchomienie i to samo co zawsze, przechodzi kolejne testy, jeden długi sygnał, trzy krótkie i koniec. restart i wtedy rusza. Po tym jednym razie nie było już problemów. Potem przestawiłem z powrotem procka do 4GHz i też było ok. Następnie podkręciłem go do 4.4GHz, 1.50V, wpiąłem dodatkowy wentylator i ruszył bez problemu. Zauważyłem że problem pojawia się zawsze następnego dnia przy pierwszym uruchomieniu kompa, jak się zawiesza na posterze mam "VGA Bios" zapalają się 2 diody czerwone na karcie graf. i te sygnały, nie wiem już czy to zasilacz czy co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Wróć do poprzednich ustawień jak to nie pomoże to sprawdź kartę na innym kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 a wyłączasz kompa na noc od prądu? może bateria na mobo coś nie teges i dlatego takie jajca, ja tak miałem podobnie kiedyś ale z celkiem 1ghz i mobo chyba asusa, winne okazały się kondzioly na płycie, 2 były spuchnięte i nie zawsze startowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mnietos Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Kalachan! A co chcesz tą kartę Gigabyte HD5970 kupić? Zwariowałeś? Tyle forsy?! Może ona i dobra ale cenkę też ma! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 A powiecie mi Panowie czy w sterach 10.3 można włączyć opcję crossfire? Nie mam jej znaczy zakładki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Giguś 1k na rdzeniu przy 1.2v oczywiście AC :wink: Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 A jak tam uszy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Uszy żyją, miałem zatyczki pod ręką w razie czego :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) wie ktos kiedy ma wyjsc ten radek 5970 sapphire z 4 gb ramu? Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez xtremesystems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 XFX robi takiego radka. o sapphire nigdy nie slyszalem w tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 ale ten xfx to i dziadowskie takty ma , i wyglad, i cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Chyba cos ci sie pomylilo bo na XS pisza, ze to ma byc najwydajniejsza karta na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 nic mi sie nie pomylilo . ma miec 850 na rdzeniu..tylko gorsze chlodzenie niz sapphire (ten tez ma 850) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 No to co mowisz, ze dziadowskie takty ma, skoro te same co sapphire? Nieogar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 no bo to co oferuje w stosunku do ceny to lipa..szczerze to nawet myslalem ze ma 820 czyli slabiej niz sapp . ale tez obie maja 850 tylko bardziej chlodzenie sapphire mnie przekonuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...