Skocz do zawartości
un_ix

SOLTEK 75 DRV4 czy EPOX 8KHA+ pod Athlona XP 1900+ @ ....?

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: witam raz jeszcze.

zastanawiam sie ktora plyte wybrac pod Athlona XP 1900+. moimi dwoma faworytami sa SOLTEK 75 DRV4 i EPOX 8KHA+. kazda ma swoje plusy i minusy. ktora wybrac? a moze calkiem inna brac? plyta powinna byc stabilna, wydajna i latwa do krecenia. prosze o swoje propozycje. z gory, dzieki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch to oczywiście EPOX - dla mnie najlepsza płyta pod AMD

A jeśli coś innego to gigabyte 7vrxp super stabilna, wydajność może nie najlepsza ale całkiem całkiem a co do pdkręcania to też trochę opcji jednak nie wszystko w biosie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch to oczywiście EPOX - dla mnie najlepsza płyta pod AMD

A jeśli coś innego to gigabyte 7vrxp super stabilna, wydajność może nie najlepsza ale całkiem całkiem a co do pdkręcania to też trochę opcji jednak nie wszystko w biosie  :(

]

A jak to jest z tymi problemami z Radeonem na Epoxie ?? zna ktos ten watek ?

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z tymi  problemami z Radeonem na Epoxie ?? zna ktos ten watek ?

Arek

Ja o tym pisałem :) Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem)

Pozdrwiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek

Ja o tym pisałem :) Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem)

Pozdrwiam

Sherlock, czy Ty piszesz o tm biosie ver. 2612 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek

Pozdrwiam

BZDURY! ALE SIE BURACZYSZ!!! EPOX 8KHA+ WSPOLPRACUJE Z RAEONEM W 100% NAWET NA WWW.IN4.PL TESTY RADKOF 8500 BYLY NA 8KHA+. ALE ROOOOOOOOOOTFL LAM!!!. Nawet ChrisG mial Radeona 8500 i 8kha+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek

Pozdrwiam

BZDURY! ALE SIE BURACZYSZ!!! EPOX 8KHA+ WSPOLPRACUJE Z RAEONEM W 100% NAWET NA WWW.IN4.PL TESTY RADKOF 8500 BYLY NA 8KHA+. ALE ROOOOOOOOOOTFL LAM!!!. Nawet ChrisG mial Radeona 8500 i 8kha+.

Przyłączam sie do wypowiedzi Tristana BZDURA BZDURA BZDURA TOTAL LAM miałem Epoxa KHA+ i Radka 8500 na nim I chodził SUPER LAM LAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ... rozmawialem z Tristan'em (serdeczne dzieki), poczytalem troche tematow na forum i obejrzalem kilka testow. doszlem do wniosku ze wezme EPOX'a. ale teraz pojawil sie kolejny problem. nie wiem czy brac EPOX 8KHA+ na KT266A czy EPOX 8K3A lub EPOX 8K3A+ na KT333A. zabezpieczyc sie na przyszlosc czy nie? prosze o pomoc w wyborze.

czy EPOX 8K3A+ dorownuje swoja wydajnoscia EPOX 8KHA+? czekam na odpowiedzi. z gory dzieki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[

Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem)

Pozdrwiam

Ja mialem R8500 i z Epox 8KHA+ wspolpracowalo bardzo dobrze niewiem ludzie co to sie pisze na forum ze te dwie rzeczy nie chca wspolpracowac ze soba To chodzilo Razem ZAJEBISCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ... rozmawialem z Tristan'em (serdeczne dzieki), poczytalem troche tematow na forum i obejrzalem kilka testow. doszlem do wniosku ze wezme EPOX'a. ale teraz pojawil sie kolejny problem. nie wiem czy brac EPOX 8KHA+ na KT266A czy EPOX 8K3A lub EPOX 8K3A+ na KT333A. zabezpieczyc sie na przyszlosc czy nie? prosze o pomoc w wyborze.  

czy EPOX 8K3A+ dorownuje swoja wydajnoscia EPOX 8KHA+? czekam na odpowiedzi. z gory dzieki.  :)

Doruwnuje ? :P watpie

http://www.in4.pl/recenzje/epox8k3a/3.htm

ja bym bral 8KHA+ wydajniejsza posiada dzielniki PCI 1/5 i 1/6czyli nieoficjalna synchroniczna obsluga pamieci DDR 333 i DDR 400!. Jak widac kt266a w wydaniu epoxa jest lepszy niz kt333. Jedyna przewaga 8k3a to wyzsze Vcore do 2,2V ale ja bym tego nie chcial!!!. Poniewaz procek na Vcore powyzej 1,85V dlugo nie pochodzi i umrze. Dlatego zabezpieczenia w plytach do 1,85V i referencyjne maxymalne AMD.

PS. nie ma za co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...