un_ix Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 :arrow: witam raz jeszcze. zastanawiam sie ktora plyte wybrac pod Athlona XP 1900+. moimi dwoma faworytami sa SOLTEK 75 DRV4 i EPOX 8KHA+. kazda ma swoje plusy i minusy. ktora wybrac? a moze calkiem inna brac? plyta powinna byc stabilna, wydajna i latwa do krecenia. prosze o swoje propozycje. z gory, dzieki. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Z tych dwóch to oczywiście EPOX - dla mnie najlepsza płyta pod AMD A jeśli coś innego to gigabyte 7vrxp super stabilna, wydajność może nie najlepsza ale całkiem całkiem a co do pdkręcania to też trochę opcji jednak nie wszystko w biosie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Z tych dwóch to oczywiście EPOX - dla mnie najlepsza płyta pod AMD A jeśli coś innego to gigabyte 7vrxp super stabilna, wydajność może nie najlepsza ale całkiem całkiem a co do pdkręcania to też trochę opcji jednak nie wszystko w biosie :( ] A jak to jest z tymi problemami z Radeonem na Epoxie ?? zna ktos ten watek ? Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ja polecam DRV5 mam i chwale ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 też ma Solteka, świetna płyta ale Epox lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ja bym brał epoxa 2 kumpli ma i bardzo sobie chwalą tę własnie płyte ale jak bym brał to bym juz brał epoxa na kt 333 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 A jak to jest z tymi problemami z Radeonem na Epoxie ?? zna ktos ten watek ? Arek Ja o tym pisałem :) Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem) Pozdrwiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 A jak to jest z tymi problemami z Radeonem na Epoxie ?? zna ktos ten watek ? Arek Ja o tym pisałem :) Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem) Pozdrwiam Sherlock, czy Ty piszesz o tm biosie ver. 2612 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 A jak to jest z tymi problemami z Radeonem na Epoxie ?? zna ktos ten watek ? Arek Ja o tym pisałem :) Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem) Pozdrwiam BZDURY! ALE SIE BURACZYSZ!!! EPOX 8KHA+ WSPOLPRACUJE Z RAEONEM W 100% NAWET NA WWW.IN4.PL TESTY RADKOF 8500 BYLY NA 8KHA+. ALE ROOOOOOOOOOTFL LAM!!!. Nawet ChrisG mial Radeona 8500 i 8kha+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 A jak to jest z tymi problemami z Radeonem na Epoxie ?? zna ktos ten watek ? Arek Ja o tym pisałem :) Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem) Pozdrwiam BZDURY! ALE SIE BURACZYSZ!!! EPOX 8KHA+ WSPOLPRACUJE Z RAEONEM W 100% NAWET NA WWW.IN4.PL TESTY RADKOF 8500 BYLY NA 8KHA+. ALE ROOOOOOOOOOTFL LAM!!!. Nawet ChrisG mial Radeona 8500 i 8kha+. Przyłączam sie do wypowiedzi Tristana BZDURA BZDURA BZDURA TOTAL LAM miałem Epoxa KHA+ i Radka 8500 na nim I chodził SUPER LAM LAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 :arrow: ... rozmawialem z Tristan'em (serdeczne dzieki), poczytalem troche tematow na forum i obejrzalem kilka testow. doszlem do wniosku ze wezme EPOX'a. ale teraz pojawil sie kolejny problem. nie wiem czy brac EPOX 8KHA+ na KT266A czy EPOX 8K3A lub EPOX 8K3A+ na KT333A. zabezpieczyc sie na przyszlosc czy nie? prosze o pomoc w wyborze. czy EPOX 8K3A+ dorownuje swoja wydajnoscia EPOX 8KHA+? czekam na odpowiedzi. z gory dzieki. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 [ Jeśli nie masz (nie chcesz mieć) Radeona 8500 to bierz Epoxa! Jest czadowy! Płyta ta poprostu nie współpracuje z Radeonem, może nowy bios (ten z czerwca to rozwiązuje ale jeszcze go nie testowałem) Pozdrwiam Ja mialem R8500 i z Epox 8KHA+ wspolpracowalo bardzo dobrze niewiem ludzie co to sie pisze na forum ze te dwie rzeczy nie chca wspolpracowac ze soba To chodzilo Razem ZAJEBISCIE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 A ja ci polecam Shutla AK35 tani i dobry do podkręcania daje 2,3V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 :arrow: ... rozmawialem z Tristan'em (serdeczne dzieki), poczytalem troche tematow na forum i obejrzalem kilka testow. doszlem do wniosku ze wezme EPOX'a. ale teraz pojawil sie kolejny problem. nie wiem czy brac EPOX 8KHA+ na KT266A czy EPOX 8K3A lub EPOX 8K3A+ na KT333A. zabezpieczyc sie na przyszlosc czy nie? prosze o pomoc w wyborze. czy EPOX 8K3A+ dorownuje swoja wydajnoscia EPOX 8KHA+? czekam na odpowiedzi. z gory dzieki. :) Doruwnuje ? :P watpie http://www.in4.pl/recenzje/epox8k3a/3.htm ja bym bral 8KHA+ wydajniejsza posiada dzielniki PCI 1/5 i 1/6czyli nieoficjalna synchroniczna obsluga pamieci DDR 333 i DDR 400!. Jak widac kt266a w wydaniu epoxa jest lepszy niz kt333. Jedyna przewaga 8k3a to wyzsze Vcore do 2,2V ale ja bym tego nie chcial!!!. Poniewaz procek na Vcore powyzej 1,85V dlugo nie pochodzi i umrze. Dlatego zabezpieczenia w plytach do 1,85V i referencyjne maxymalne AMD. PS. nie ma za co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 :arrow: zdecydowalem sie :!: biore EPOX'a 8KHA+. co do krecenia go prosze o kilka wskazowek ('wyprobowanych' wskazowek :D ) - co i jak?, gdzie i czym? itp. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...