czater Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam! Zmieniłem chłodzenie na swoim Biostarze I45 na hr-05 sli i po ściągnięciu chłodzenia mosfetów zauważyłem że na radiatorze zamiast pasty termo przewodzącej jest glutes maximus....postanowiłem to wymienić i zamówiłem na allegro coś takiego i teraz pytanie; czy może stać się coś takiego, że taśma ta jakoś niefortunnie dotknie tej metalowej końcówki która łączy mosfet z płytą główną i prąd przepłynie przez radiatory itd? Generalnie chodzi mi czy da się w jakiś sposób niefortunnym użyciem takowej taśmy zniszczyć mosfety co doprowadzi do zniszczenia całej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Nie wydaje mi sie aby tasmy od 3M przewodzily prad co by moglo doprowadzic do sytuacji przez Ciebie opisanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Przy grubości pojedynczej warstwy tej taśmy raczej nie powinno być problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Czyli bez obaw mogę ją nałożyć na radiator? Do tej pory na tym radiatorze była pasta przypominająca wyrzutą balonówę... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Jeśli jeden radiator pokrywa kilka mosfetów, to może być problem z tą taśmą. Ta taśma jest b. cienka i jeśli mosfety nie będą w jednej płaszczyźnie to nie będzie dobrego styku. Radiator trzyma się na kołkach czy musisz go przykleić? Jeśli przykleić to proponuję glut a nie taśmę. Jeśli na kołkach to najlepszy będzie 3M Thermopad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Jeśli jeden radiator pokrywa kilka mosfetów, to może być problem z tą taśmą. Ta taśma jest b. cienka i jeśli mosfety nie będą w jednej płaszczyźnie to nie będzie dobrego styku. Radiator trzyma się na kołkach czy musisz go przykleić? Jeśli przykleić to proponuję glut a nie taśmę. Jeśli na kołkach to najlepszy będzie 3M Thermopad.Bardzo dobra sugestia. Sprawdze jak z ta płaszczyzną. Radiator jest na 2 kołeczkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...