stek Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Mam nienajnowsza plyte glowna Gigabyte GA-MA69VM-S2 AM2+ i mam zamiar kupic sobie nowy procesor. Konkretnie chodzi mi o gamme modeli AthlonII 4 rdzeniowe i tu pojawia sie problem. Z tego co slyszalem, to procesory z am3 chodza smialo na podstawkach am2+. Wchodze dla pewnosci na strone gigabyte by sprawdzic support prockow dla mojej plyty glownej. Problem jest taki ze w tabelach wyswietla duza ilosc prockow i tylko w paru wypadkach z boku jest znaczek N/A (czyli ze nie wspomaga) a przy rescie jest tylko wersja biosa. Lapie sie niby nawet na phenomy II 4 rdzeniowe z zegarami 2,8ghz ale na liscie nie ma wymienionego zadnego ahtlona II. Teraz nie wiem jak mam to rozumiec, gdyby nie byly obslugiwane to byloby wypisane N/A a tak to sa jakby tak pominiete (moze poprostu na stronce nie ma wszystkich danych i przy takiej ilosci plyt glownych przy paru modelach mogli zapomniec o wszystkim). Z ciekawosci sprawdzalem inne podobne plyty glowne w podobnym niskim przedziale cennowym jak nawet za ok 150zl. No i w innych modelach te athlonki byly juz w tableach uwzglednione. A wy co o tym myslicie? Bede wdzieczny za kazda wiadomosc na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...