uruziel Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Aktualnie mam Pentium 4 3082Mhz na szynie 533 Grafika 8500GT TurboForce 256 DDR3 Płyta głowna Gigabyte S GA-965GM-S2 2GB ram Patriot 667Mhz 320GB Seagate Barracuda 7200 Combo Drive Dvdrw/cdrw Zasilacz : ModeCom Feel II 350 ATX 12v 2.2 jak w temacie, zamówiłem juz procesor Dual Core E6300, który pobiera niby 60W mocy, sprawdzałem w niby kalkulatorach na stronach ze pobór mocy wyniesie max 189. Dostałem już kilka różnych opinii, dla pewności szukam pomocy? tutaj również. Rzekomo na moje aktualne wymagania http://www.allegro.pl/item815340014_zasila..._fv_zabrze.html ten oto zasilacz będzie wystarczyć bez problemu. Nie sprawdziłem napięcia miernikiem, siła wyższa w postaci ojca, która nie chce mi go dać, abym się pobawił :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Spokojnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uruziel Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 ModeCom czy GPS ma wystarczać ?; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Delta. Feel to zasilacz, który nadaje się do pociągnięcia co najwyżej mało wymagającej jednostki biurowej. Choć to II, nie III, więc i z tym nie poradziłby sobie najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Rzekomo na moje aktualne wymagania http://www.allegro.pl/item815340014_zasila..._fv_zabrze.html ten oto zasilacz będzie wystarczyć bez problemu. Coś pokroju 4850 i do tego oc też by pociągnął. Rozejrzałbym się za jakimś fortronem gln - wyższa sprawność. https://ssl.allegro.pl/item812538021_tani_f...12cm_pci_e.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Z tymi feelami II to nie aż taka tragedia - mój sprzęt z podpisu był ciągnięty przez pewien czas przez feela II 400 i dawał radę..mało tego gdy coś zaczęło szwankować podejrzenie apdło na zasilacz - był jeden spuchnięty kondensator - wymieniłem nie pomogło, wymieniłem więc 80% z nich nie pomogło..okazało się, że winna była płyta główna. ale nie oznacza to oczywiście, że odradzam zmianę zasilacza - chociażby dlatego, że ten feel pewnie swój wiek już ma.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uruziel Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Jak na razie wszystko chodzi ładnie. Tylko gdy uruchamiam ponownie komputer to przechodzi w tryb oszczędny.. W Biosie w zakładce PC Health Vcore jest na FAIL. Podoczepiane kabelki mam, oraz moja płyta obsługuje procesor ( Znalazłem temat z podobnym problemem, ale rozwiazania nie.:D ) Zamowie tego Forgota jednak, jeżeli jest opłacalne i pasuje do mojego sprzetu. bede chciał pewnie niedługo wymieniać Grafike na lepsza coś pokroju 8800 GTS albo 9600 albo Gtx 250, czy tamten 400 bedzie wystarczac?:D awww, nie resetowałem biosa jeszcze porzez wyjmowanie i wkładanie bateri, sproboje to za chwilke. Edytowane 26 Listopada 2009 przez uruziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uruziel Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 https://ssl.allegro.pl/item822678755_fortro...z_atx_450w.html Czy ten forton jest dobry ? na 330w na 12v to jest chyba OK ;'p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Jak na razie wszystko chodzi ładnie. Tylko gdy uruchamiam ponownie komputer to przechodzi w tryb oszczędny.. W Biosie w zakładce PC Health Vcore jest na FAIL. Podoczepiane kabelki mam, oraz moja płyta obsługuje procesor ( Znalazłem temat z podobnym problemem, ale rozwiazania nie.:D ) Zamowie tego Forgota jednak, jeżeli jest opłacalne i pasuje do mojego sprzetu. bede chciał pewnie niedługo wymieniać Grafike na lepsza coś pokroju 8800 GTS albo 9600 albo Gtx 250, czy tamten 400 bedzie wystarczac?:D awww, nie resetowałem biosa jeszcze porzez wyjmowanie i wkładanie bateri, sproboje to za chwilke. Co do PC Health Vcore jest na FAIL - być może nowe cpu pracuje z Vcore P4. Zresetuj bios jak najszybciej, niech bios wykryje nowe cpu i dobierze ustawienia. Resetować bios przez wyjęcie baterii? W ubikacji aby spłukać to i owo nalewasz wodę do wiadra i z wiadra do muszli? Pewnie nie. Przy komputerze się też zachowuj jak cywilizowany człowiek. W ubikacji jest spłuczka, na mobo zworka clear cmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uruziel Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Zresetowałem Cmos, nie pomogło ;) Nadal Vcore Fail. Płyta może obsługuje ten procek, ale bios chyba nie, wlasnie przed chwila zauwazyłem, ze jest n/a.:D http://allegro.pl/item822267697_gigabyte_g..._sata_ddr2.html Jutro zamawiam tą oto płyte, aktualny bios obsługuje ten procek, i nie powinno chyba byc problemow ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Jeśli komputer pracuje stabilnie, ustaw na sztywno napięcie dla cpu w biosie i nie przejmuj się tym komunikatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uruziel Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 https://ssl.allegro.pl/item821618149_ocz_fa..._fv_zabrze.html Kupuję ten oto zasilacz, raczej dobry wybór ;)? Nie doczytałem się złych komentarzy na jego temat, pociągnie nawet spokojnie GF 250GTS 1GB, przynajmniej tak ludziki pisza na necie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...