Skocz do zawartości
uruziel

Czy To Będzie Wystarczać Na Dual Core E6300 1066fsb?

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie mam

Pentium 4 3082Mhz na szynie 533

Grafika 8500GT TurboForce 256 DDR3

Płyta głowna Gigabyte S GA-965GM-S2

2GB ram Patriot 667Mhz

320GB Seagate Barracuda 7200

Combo Drive Dvdrw/cdrw

Zasilacz : ModeCom Feel II 350 ATX 12v 2.2

jak w temacie, zamówiłem juz procesor Dual Core E6300, który pobiera niby 60W mocy, sprawdzałem w niby kalkulatorach na stronach ze pobór mocy wyniesie max 189.

Dostałem już kilka różnych opinii, dla pewności szukam pomocy? tutaj również. Rzekomo na moje aktualne wymagania

http://www.allegro.pl/item815340014_zasila..._fv_zabrze.html

ten oto zasilacz będzie wystarczyć bez problemu.

Nie sprawdziłem napięcia miernikiem, siła wyższa w postaci ojca, która nie chce mi go dać, abym się pobawił :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzekomo na moje aktualne wymagania

http://www.allegro.pl/item815340014_zasila..._fv_zabrze.html

ten oto zasilacz będzie wystarczyć bez problemu.

Coś pokroju 4850 i do tego oc też by pociągnął. Rozejrzałbym się za jakimś fortronem gln - wyższa sprawność. https://ssl.allegro.pl/item812538021_tani_f...12cm_pci_e.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi feelami II to nie aż taka tragedia - mój sprzęt z podpisu był ciągnięty przez pewien czas przez feela II 400 i dawał radę..mało tego gdy coś zaczęło szwankować podejrzenie apdło na zasilacz - był jeden spuchnięty kondensator - wymieniłem nie pomogło, wymieniłem więc 80% z nich nie pomogło..okazało się, że winna była płyta główna. ale nie oznacza to oczywiście, że odradzam zmianę zasilacza - chociażby dlatego, że ten feel pewnie swój wiek już ma..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie wszystko chodzi ładnie. Tylko gdy uruchamiam ponownie komputer to przechodzi w tryb oszczędny.. W Biosie w zakładce PC Health Vcore jest na FAIL. Podoczepiane kabelki mam, oraz moja płyta obsługuje procesor ( Znalazłem temat z podobnym problemem, ale rozwiazania nie.:D )

Zamowie tego Forgota jednak, jeżeli jest opłacalne i pasuje do mojego sprzetu. bede chciał pewnie niedługo wymieniać Grafike na lepsza coś pokroju 8800 GTS albo 9600 albo Gtx 250, czy tamten 400 bedzie wystarczac?:D

awww, nie resetowałem biosa jeszcze porzez wyjmowanie i wkładanie bateri, sproboje to za chwilke.

Edytowane przez uruziel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie wszystko chodzi ładnie. Tylko gdy uruchamiam ponownie komputer to przechodzi w tryb oszczędny.. W Biosie w zakładce PC Health Vcore jest na FAIL. Podoczepiane kabelki mam, oraz moja płyta obsługuje procesor ( Znalazłem temat z podobnym problemem, ale rozwiazania nie.:D )

Zamowie tego Forgota jednak, jeżeli jest opłacalne i pasuje do mojego sprzetu. bede chciał pewnie niedługo wymieniać Grafike na lepsza coś pokroju 8800 GTS albo 9600 albo Gtx 250, czy tamten 400 bedzie wystarczac?:D

awww, nie resetowałem biosa jeszcze porzez wyjmowanie i wkładanie bateri, sproboje to za chwilke.

Co do PC Health Vcore jest na FAIL - być może nowe cpu pracuje z Vcore P4. Zresetuj bios jak najszybciej, niech bios wykryje nowe cpu i dobierze ustawienia.

Resetować bios przez wyjęcie baterii? W ubikacji aby spłukać to i owo nalewasz wodę do wiadra i z wiadra do muszli?

Pewnie nie. Przy komputerze się też zachowuj jak cywilizowany człowiek. W ubikacji jest spłuczka, na mobo zworka clear cmos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresetowałem Cmos, nie pomogło ;) Nadal Vcore Fail. Płyta może obsługuje ten procek, ale bios chyba nie, wlasnie przed chwila zauwazyłem, ze jest n/a.:D

http://allegro.pl/item822267697_gigabyte_g..._sata_ddr2.html

Jutro zamawiam tą oto płyte, aktualny bios obsługuje ten procek, i nie powinno chyba byc problemow ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi