Buda Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Witam, dzisiaj zainstalowałem te pamięci : http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=31353 i komputer zaczął się zacinać(np jak jestem w przeglądarce wszystko jest ok, natomiast jak ja zminimalizuje to już jej nie uruchomię, nie można nic nacisnąć na pulpicie, Tak jak zaciął się tylko explorer. [obciążenie na poziomie około 2%], kursor zmienia się w klepsydrę.) . Co może być problemem? Taktowanie mam ustawione na 801 MHz CONF: P5QL PRO|E2140 1.6@3.2 1.41|Patriot 2x1Gb/800mhz CL5|Chieftec 400W|Windows 7 Ultimate x64 RC| Edytowane 20 Listopada 2009 przez Buda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Na poczatek podnies troche napiecie na pamieciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buda Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Próbowałem już odpalać z taktowaniem 96x na napięciu 2.00 i się nie uruchamiał jak na 2.20 to nic nie uszkodzę? PS: Jest tak: Jak są same nowe włożone (801Mhz) zacina się, nowe na 1066mhz zacina się, same stare też się zacina. Więc chyba coś się z systemem stało Edytowane 20 Listopada 2009 przez Buda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Próbowałem już odpalać z taktowaniem 96x na napięciu 2.00 i się nie uruchamiał jak na 2.20 to nic nie uszkodzę? PS: Jest tak: Jak są same nowe włożone (801Mhz) zacina się, nowe na 1066mhz zacina się, same stare też się zacina. Więc chyba coś się z systemem stało Do 2.2v powinno byc ok, tylko ze przy takim napieciu i 4 modulach moze byc im troche cieplo wiec mozliwe ze bedziesz musial zakupic cos do chlodzenia ich. A probowales podnies napiecie na MCH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...