Skocz do zawartości
Buda

Niestabilny System Po Zainstalowaniu Nowych Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj zainstalowałem te pamięci : http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=31353

i komputer zaczął się zacinać(np jak jestem w przeglądarce wszystko jest ok, natomiast jak ja zminimalizuje to już jej nie uruchomię, nie można nic nacisnąć na pulpicie, Tak jak zaciął się tylko explorer. [obciążenie na poziomie około 2%], kursor zmienia się w klepsydrę.) . Co może być problemem?

Taktowanie mam ustawione na 801 MHz

CONF: P5QL PRO|E2140 1.6@3.2 1.41|Patriot 2x1Gb/800mhz CL5|Chieftec 400W|Windows 7 Ultimate x64 RC|

Edytowane przez Buda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem już odpalać z taktowaniem 96x

na napięciu 2.00 i się nie uruchamiał

jak na 2.20 to nic nie uszkodzę?

PS:

Jest tak: Jak są same nowe włożone (801Mhz) zacina się, nowe na 1066mhz zacina się, same stare też się zacina. Więc chyba coś się z systemem stało

Edytowane przez Buda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem już odpalać z taktowaniem 96x

na napięciu 2.00 i się nie uruchamiał

jak na 2.20 to nic nie uszkodzę?

PS:

Jest tak: Jak są same nowe włożone (801Mhz) zacina się, nowe na 1066mhz zacina się, same stare też się zacina. Więc chyba coś się z systemem stało

Do 2.2v powinno byc ok, tylko ze przy takim napieciu i 4 modulach moze byc im troche cieplo wiec mozliwe ze bedziesz musial zakupic cos do chlodzenia ich.

A probowales podnies napiecie na MCH?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi