LordMario Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Jakiś czas temu spaliła mi się płyta główna w serwisie wymienili mi ją i po włączeniu komputera zauwazylem brak sterowników audio . Zdziwiłem się bo na sterej karcie były sterowniki i moje pytanie brzmi : Po zeskanowaniu w programie Everest Home edition Wyskoczyło mi tak : --------[ Dźwięk Windows ]------------ midi-in.0 0001 0067 MPU-401 midi-out.0 0001 0066 MPU-401 Gdzie mogę nabyć takie sterowniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 To nie jest to, czego szukasz. 1. Jaka była stara płyta? Marka? Dokładny model? 2. Jaka jest nowa płyta? Marka? Dokładny model? 3. Jeśli płyta jest taka sama, to dźwięk powinien działać. Jeśli nie działa, to albo jest wyłączony w bios, albo sterowniki w systemie się posypały. 4. Pokaż screen z menadżera urządzeń - rozwiń wcześniej gałąź z dźwiękiem, aby było widać wszystkie urządzenia. Jeśli są urządzenia z pytajnikiem na początku drzewa, to też rozwiń tą gałąź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordMario Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Proszę ! 1. Stara Płyta Epox 8kda3j 2. Nowa jest identyczna takze Epox 8kda3j 3. Nie mam pojęcia jak sprawdzić w biosie czy jest on wyłączony lub też włączony ! 4. Screen: http://img137.imageshack.us/i/stery.png/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 > 3. Nie mam pojęcia jak sprawdzić w biosie czy jest on wyłączony lub też włączony ! Wejdz do biosu odszukaj opcje z Audio, sound lub codec w nazwie i sprawdz czy sa ustawione na enabled. Mozesz tez sciagnac instrukcje ze strony epox.ru i tam sprawdzic gdzie masz potrzebna opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Wygląda na to, że karta jest wyłączona. Ewentualnie usługa dźwięku w Windows jest wyłączona. Raczej obstawiam pierwszą rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...