Skocz do zawartości
LordMario

Nowa Płyta "problem"

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu spaliła mi się płyta główna w serwisie wymienili mi ją i po włączeniu komputera zauwazylem brak sterowników audio . Zdziwiłem się bo na sterej karcie były sterowniki i moje pytanie brzmi :

Po zeskanowaniu w programie Everest Home edition Wyskoczyło mi tak :

--------[ Dźwięk Windows ]------------

midi-in.0 0001 0067 MPU-401

midi-out.0 0001 0066 MPU-401

Gdzie mogę nabyć takie sterowniki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest to, czego szukasz.

1. Jaka była stara płyta? Marka? Dokładny model?

2. Jaka jest nowa płyta? Marka? Dokładny model?

3. Jeśli płyta jest taka sama, to dźwięk powinien działać. Jeśli nie działa, to albo jest wyłączony w bios, albo sterowniki w systemie się posypały.

4. Pokaż screen z menadżera urządzeń - rozwiń wcześniej gałąź z dźwiękiem, aby było widać wszystkie urządzenia. Jeśli są urządzenia z pytajnikiem na początku drzewa, to też rozwiń tą gałąź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> 3. Nie mam pojęcia jak sprawdzić w biosie czy jest on wyłączony lub też włączony !

Wejdz do biosu odszukaj opcje z Audio, sound lub codec w nazwie i sprawdz czy sa ustawione na enabled. Mozesz tez sciagnac instrukcje ze strony epox.ru i tam sprawdzic gdzie masz potrzebna opcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi