Mane Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Zastanawiam się nad modernizacją konfigu jak w sygnaturce. Konkretnie chcę zmienić mój procesor E2160 teraz kręcony na 3.0GHz. mógłby ktoś polecic coś konkretnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Ile zł chcesz wydać? Edytowane 21 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 http://www.nokaut.pl/procesory/procesor-in...quad-q9550.html Nie podałeś budżetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Co do budżetu to ciężko powiedzieć i tak będę polował na allegro na jakąś używkę. Ostatnie moje 2 kompy to właśnie kupowane za "pół ceny". Zastanawiam się czy coś z E8xxx czy Q6xxx czy może Q9xxx. A przede wszystkim czy moja płyta pociągnie Quada plus OC. Poza tym kumpel proponuje mi E6550 za 170zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Myślę, że jedynie E8400 koło 400pln ma sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Czyli w przypadku Quada, trzeba by zmienić też płyte główną? EDIT: Przejrzałem sygnaturki w temacie o mojej płycie głównej i faktycznie nikt nie ma quada. Edytowane 21 Listopada 2009 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Nie trzeba by zmieniać płyty. Miałem to mobo i z Quadami radziła sobie bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Wczoraj aktualizowalem bios z cd i ... uwalilem plyte glowna. Wiec teraz wchodzi w gre wymiana plyty i procesora. Co mozecie polecic z dobrym OC pod E8400 lub Quada? Edytowane 22 Listopada 2009 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Skoro do wymiany i mobo i proc to może AM2+ lub od razu AM3?? Tylko przy AM3 musiałbyś wymienić pamięci, ale imho warto. Phenom II X3 720 Gigabyte GA-MA770T-UD3P Goodram 2x2GB 1600MHz CL9 Jak sprzedasz obecnego procka i pamięci to koszty nie będą aż tak wielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 W sumie to musze sie zorientowac jak z gwarancja, plytre kupilem na allegro wg paragonu powinna miec jeszcze jakies 4 miesiace gwarancji. Tylko musze sklep namierzyc bo to blizej nie okreslona placowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Jak możesz niby oddać płyte z uwalonym biosem na gware? Szukaj kogoś kto ma programator i wgraj tam bios na nowo. Sam za taką robotę bym z 10zł chciał, albo czteropak jakiegoś dobrego piwa ;]. Przejdź się po serwisach bo szkoda wymieniać płyte. Wystarczy przecież kupić lepszego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 A niby dlaczego mialbym nie oddac plyty? Z tego co czytalem w temacie o plycie to czesto sie to zdarza w przypadku tej plyty, Bios wgral sie dobrze, przenajmniej w czasie flashowania nie bylo zadnych bledow. Ale faktycznie jak by wgranie przez programator kosztowalo tak jak piszesz, to w sumie nie oplaca sie wysyla, koszty praktycznie takie same jak nie mniejszcz, a wysylajac jestem kilka tygodni w plecy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Jeśli oddasz płytę na gwarancję to sobie troche poczekasz, jak serwis będzie ociężały to nawet ponad 2 tygodnie, a tak to jakiś serwis na miejscu z programatorem zrobi to w dwie chwile. Wtedy kupujesz nowego procka i jazda. Edytowane 22 Listopada 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) A czy w ten sposób nie strace gwaracji gdyby na płycie w przyszłości padło coś wiecej niż bios? No i czy tą kośc biosu jakos sie wyciaga czy trzeba cos wylutowac? I ile to moze kosztowac w normalnym serwisie? EDIT: Programowanie porogramowaniem, ale trzeba jeszcze chyba raczej wylutować kosc, a tego w sumie za takie gorsze raczej nikt nie zrobi. Edytowane 22 Listopada 2009 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Jeśli w tej płycie jest wlutowany bios no to może być problem, ale to jeszcze nie koniec. Sam widziałem takie fajne "spinki" do programatora, które pozwalały na przypięcie się do styków kości bez jej wylutowania. Kwestia tego czy jakiś serwis będzie to miał i czy będzie pasowało. Edytowane 22 Listopada 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 A czy warto zmienić płyte na DFI LanParty DK X48 T2RSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...