modoc Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam poszukuje monitora 24 cale albo i więcej, aktualnie posiadam Samsung 193P Plus. Chciałbym się przesiąść na coś większego i lepszego w parametrach od obecnie posiadanego. Główne wymagania - Filmy - Gry Co możecie polecić w tym zakresie. Przedział cenowy 2500 max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Za takie pieniądze to już raczej coś lepszego niż matryca TN 1. 24'' HP LP2475w 2. 26'' LG Flatron W2600HP-BF 3. Dell 24" LCD 2408WFP Czarny Jak już będziesz miał jakiś konkretny typ to poszukaj go w jakimś sklepie żebyś mógł go zobaczyć na żywo :) Edytowane 21 Listopada 2009 przez yogibeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Za takie pieniądze to już raczej coś lepszego niż matryca TN 1. 24'' HP LP2475w 2. 26'' LG Flatron W2600HP-BF 3. Dell 24" LCD 2408WFP Czarny Jak już będziesz miał jakiś konkretny typ to poszukaj go w jakimś sklepie żebyś mógł go zobaczyć na żywo :) A co sądzicie o Dellu - U2410 warto go brać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 A co sądzicie o Dellu - U2410 warto go brać ?? Już lepiej HP LP2475W lub Philips 240PW9ES. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Już lepiej HP LP2475W lub Philips 240PW9ES.Na DELL U2410 nie zauważyłem kaszanienia palety przy regulacji RGB ... ciekawe jak jest na powyższych. Jasność minimalna była OK ... kontrast może faktycznie nie za wysoki. Minus za brak regulacji gammy. Swoją drogą ktoś go mierzył i ma mocno zawyżoną gammę (~2,5) ... może z tego powodu nie wydawał mi się za jasny (przy wysokiej gammie "środkowy zestaw odcieni" jest ciemniejszy) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Na DELL U2410 nie zauważyłem kaszanienia palety przy regulacji RGB ... ciekawe jak jest na powyższych. Na HP też tego nie ma, co do Fila to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Już lepiej HP LP2475W lub Philips 240PW9ES. Zdecydowałem się na Philips Mam nadzieję że nie będę musiał cię ścigać :). W każdym razie HDMI nie potrzebuję. Tylko komp nic więcej nie mam zamiaru podłączać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zdecydowałem się na Philips Mam nadzieję że nie będę musiał cię ścigać :). W każdym razie HDMI nie potrzebuję. Tylko komp nic więcej nie mam zamiaru podłączać. Zależy czym jeździsz, możesz mnie nie złapać. :wink: A monit dobry, praktycznie to samo co mój Hp, tylko w innej budzie i mniej wejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Zależy czym jeździsz, możesz mnie nie złapać. :wink: A monit dobry, praktycznie to samo co mój Hp, tylko w innej budzie i mniej wejść. Bajkiem nie śmigam, tylko Szkodnikiem 2.0 z 200 kucami :) No mam nadzieję, przesiadam się w końcu z bardzo dobrego Samsunga 193P Plus. Z niego byłem ogromnie zadowolony. PS. A jak wygląda z gwarancją u Philipsa na monitory ?? Edytowane 25 Listopada 2009 przez modoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) No odebrałem. Ogólnie fajny. Tylko niestety martwy black dot. Nie wiem czy to się liczy jako jeden martwy czy kilka ??. Proszę o radę bo jest niestety na 2/3 wysokości ekranu i prawie po środku :angry: 1 widok 2 widok Mi to osobiście nie wygląda na 1 martwy pixel tylko kilka ??. Edytowane 27 Listopada 2009 przez modoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Spróbuj lekko popukać w ten pikselek, lekko! Faktycznie wygląda jak całe stadko, poślij te foty do sklepu gdzie kupowałeś i rób wymianę. Takie coś to chyba już nawet gwarancja obejmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Spróbuj lekko popukać w ten pikselek, lekko! Faktycznie wygląda jak całe stadko, poślij te foty do sklepu gdzie kupowałeś i rób wymianę. Takie coś to chyba już nawet gwarancja obejmuje. No właśnie nie wiem czy pchać się do sklepu. Bo w Agito gdzie kupowałem to tylko opcja ze zwrotem jest grana. Czy bawić się w gwarancję. Bo to ustroństwo jest wielkości łebka od szpilki i z pewnością nie jest to jeden a nawet dwa martwe pixele tylko więcej. Ma ktoś jeszcze pojęcie jakieś o tym i czy mógłby się wypowiedzieć ??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Co tu myśleć albo wymieniają na nowe albo niech dają kasę i tyle . Nie zostawiaj sobie takiego monitorka masz tak możliwość jak kupiłeś przez internet a jak nie to niech leci na gwara i tyle i zrób to jak najszybciej wiesz tyle kasy szkoda abyś miał monitor z taka wada . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Co tu myśleć albo wymieniają na nowe albo niech dają kasę i tyle . Nie zostawiaj sobie takiego monitorka masz tak możliwość jak kupiłeś przez internet a jak nie to niech leci na gwara i tyle i zrób to jak najszybciej wiesz tyle kasy szkoda abyś miał monitor z taka wada . Bo na pewno PHILIPSA w życiu już nie wezmę. Dogadanie się z gwarancją i wyegzekwowanie jej jest nierealne. Już lepiej Daewoo wziąć. Oni odrazu wymieniają. A tu bajki wciskają że szukają monitora do wymiany. Do tej pory nie mogą znaleźć od 27.11 dzisiaj mamy 21.12 A od nich zero odzewu. Jak ktoś to czyta to niech nie bierze Philipsa. No dobra a co myślicie o takim monitorze ?? LG PS. 30 grudnia 2009 roku pańskiego. Pańcie z PHILIPSA milczą :) Edytowane 30 Grudnia 2009 przez modoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 27 stycznia 2010 r. Serwis Philipsa dalej uparcie twierdzi że szuka egzemplarza dla mnie. To już porażka :) Normalnie śmiech na sali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) 11 Marca 2010 r. A więc dzisiaj zadzwonił do mnie kurier że mają monitor. :) Normalnie porażka :) Firma Philips skutecznie zniechęca do zakupu ich produktów. 4 miesiące szukali monitora do wymiany. Nie wiem nawet czy to żart. Prawdopodobnie jedyny dostępny egzemplarz znajdował się na Marsie. Edytowane 12 Marca 2010 przez modoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 philips od zawsze był chłamem - co z tego że nieraz udało im się zrobić cos porządnego jak zamulają na kazdym etapie na którym tylko można zamulić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...