MrMatikm Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam, 1.jak w temacie która płyta lepsza do następującego zestawu: core i5 radeon HD 5850 corsair 4 Gb (2x2) 1600 Mhz. 2.Asus obsługuje pamięci 1600 Mhz a gigabyte nie więc to jest duży plus, ale za to asus ma pamięci montowane tylko na jeden zatrzask i to jest chyba problem prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello92 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Ja bym proponował coś z tego: 1) AsRock P55 PRO 2) MSI P55-CD53 Ja osobiście uważam te płytki za lepsze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 asrocków nie lubie, po za tym krótka gwarancja (obecnie mam jedną płytę asrocka i jest niezbyt...), a MSI ma tylko jeden slot pci express x16 (niegdy nie wiadomo co się może przydać) sformułuję więc pytanie inaczej proszę o podanie płyty głównej do 500 zł na socket intel 1156, która jest dostępna w sklepie esc.pl i spełnia następujące wymagania: -minimalne taktowanie pamięci to 1600Mhz -dwa sloty pci expres w tym przynajmniej jeden x16, a drugi x8 lub x4 -dobra zintegrowana karta dźwiękowa i sieciowa -podwójny bios lub inne zabezpieczenie przed utratą biosu podczas aktualizacji -dobra do OC -niezawodna czyli taka która się nie psuje i nie spala (już jedna mi sie spaliła i wcale nie podczas burzy) -bez żadnych haczyków, udziwnień itd. np. u asusa pamięci są montowane na tylko jeden zatrzask i są z tym problemy... -nie może być to Asrock Zapraszam do wypowiedzi jak najwięcej użytkowników i proszę uzasadniać wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesus Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 może MSI GD65 za 520zł? ponieważ: -minimalne taktowanie pamięci to 1600Mhz -dwa sloty pci expres w tym przynajmniej jeden x16, a drugi x8 lub x4 jest -dobra zintegrowana karta dźwiękowa i sieciowasieciówki są dwie, DOBREJ zintegrowanej karty muzycznej jeszcze nie znam :) ale ta jest chyba na przyzwoitym poziomie. -podwójny bios lub inne zabezpieczenie przed utratą biosu podczas aktualizacji -dobra do OC jest -niezawodna czyli taka która się nie psuje i nie spala (już jedna mi sie spaliła i wcale nie podczas burzy)nie ma niezawodnych płyt :) -bez żadnych haczyków, udziwnień itd. np. u asusa pamięci są montowane na tylko jeden zatrzask i są z tym problemy...wydaje mi się ze spełnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 no właśnie znalazłem tą płyte tuż po napisaniu posta i myśle że powinna być dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...