Skocz do zawartości
ZIBI_PL

Brother Dcp-145c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam brother DCP-145C i zakupiłem tusz do napełniania (4 pojemniczki) Niestety do tuszów nie dołączona była żadna instrukcja jak napełnić pojemniki w drukarce ;/ mógłby mi ktoś łopatologicznie to wyjaśnić i opisać - albo link do instrukcji z obrazkami ;) z góry dziękuje. Na googlach znalazłem sposób ale do innego modelu (opcja z rozbieraniem pojemniczka z obudowy) wiec nie wiem czy do niej sie stosować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem i też szukam ale ni cholery nic nie ma czyżby wszyscy kupowali gotowe wklady?

Niby ten co wysyłal napisał że jest podobie jak w DCP 135 ale jakoś ciężko go rozebrac

Ktos mi napisał na innym forum zeby wcisnąć zawór odpowietrznika (ten górny) i zawór podawania atramentu i tam pzy pomocy grubej igły wtłoczyć atrament ale w sumie nie udało sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co uzupelniac jak gotowe wklady są za grosze ????????

Nie chodzi o to ze są za grosze tylko jak widzisz tusz już mam więc szukam konkretnej pomocy jak to zregenerować Edytowane przez wierch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 145C ( 980 wkład ) nie jest tak różowo... pojemnik jest wewnetrz osłony do tego kostrukcja jego jest "esy floresy i zawijasy ..

Jedyny system to ( co przetrenowałem w starych wkladach 970 itd... ) to przez oryginalne otwory ( dolny to odpowietrzanie górny napełnianie a stosowałem 2 strzykawki + rurkę od wacika do uszu...)

Tyle ze tu sprawa sie komplikuje przez ruchoma osłonę...( nie miałem w łapach jeszcze tych nowych wkladów i nie wiem jak je ugryźć ) czy idze ja sciągnać na czas napełniania...

Nie rozbieraj wkładu bo ta folia na bokach wkładu lubi puscic i wklad cieknie....

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie rozebrałem jeden z pojemniczków. Nie polecam, można coś uszkodzić bo pojemnik w środku jest foliowy.

Przy okazji znalazłem banalny sposób uzupełniania pojemniczków. Bez rozbierania, poza zdjęciem ruchomej części obudowy.

Mamy pojemnik

Dołączona grafika

Z tyłu robimy dziurkę, np. rozgrzanym gwoździem, ale tylko w zewnętrznej obudowie.

Pod spodem zostaje gumka do której później będziemy wbijać igłę.

Dołączona grafika

Zdejmujemy część ruchomą obudowy żeby mieć łatwiejszy dostęp do odpowietrznika.

Dołączona grafika

W miejsce gdzie zrobiliśmy dziurkę 2 wbijamy igłę i wstrzykujemy tusz, przy jednoczesnym wciśniętym odpowietrzniku 1 żeby nie uszkodzić pojemnika, jeszcze raz powtarzam pojemnik w środku jest foliowy i jeśli odpowietrznik nie będzie wciśnięty możemy po prostu rozerwać folię!!

Dodam jeszcze tylko, że podczas uzupełniania pojemnik należy trzymać tak aby odpowietrznik był u góry, czyli tak jak podczas normalnej pracy w drukarce.

Dołączona grafika

Edytowane przez pawlok143

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi