ZIBI_PL Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam, posiadam brother DCP-145C i zakupiłem tusz do napełniania (4 pojemniczki) Niestety do tuszów nie dołączona była żadna instrukcja jak napełnić pojemniki w drukarce ;/ mógłby mi ktoś łopatologicznie to wyjaśnić i opisać - albo link do instrukcji z obrazkami ;) z góry dziękuje. Na googlach znalazłem sposób ale do innego modelu (opcja z rozbieraniem pojemniczka z obudowy) wiec nie wiem czy do niej sie stosować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 http://druknet.pl/default.aspx?art=363 2 sekundy w google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 znalazlem ten sam tutorial, te co mam wygladaja inaczej i ni cholere nie moge tego rozebrac ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Mam ten sam problem i też szukam ale ni cholery nic nie ma czyżby wszyscy kupowali gotowe wklady? Niby ten co wysyłal napisał że jest podobie jak w DCP 135 ale jakoś ciężko go rozebrac Ktos mi napisał na innym forum zeby wcisnąć zawór odpowietrznika (ten górny) i zawór podawania atramentu i tam pzy pomocy grubej igły wtłoczyć atrament ale w sumie nie udało sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 a po co uzupelniac jak gotowe wklady są za grosze ???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) a po co uzupelniac jak gotowe wklady są za grosze ????????Nie chodzi o to ze są za grosze tylko jak widzisz tusz już mam więc szukam konkretnej pomocy jak to zregenerować Edytowane 10 Grudnia 2009 przez wierch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) W 145C ( 980 wkład ) nie jest tak różowo... pojemnik jest wewnetrz osłony do tego kostrukcja jego jest "esy floresy i zawijasy .. Jedyny system to ( co przetrenowałem w starych wkladach 970 itd... ) to przez oryginalne otwory ( dolny to odpowietrzanie górny napełnianie a stosowałem 2 strzykawki + rurkę od wacika do uszu...) Tyle ze tu sprawa sie komplikuje przez ruchoma osłonę...( nie miałem w łapach jeszcze tych nowych wkladów i nie wiem jak je ugryźć ) czy idze ja sciągnać na czas napełniania... Nie rozbieraj wkładu bo ta folia na bokach wkładu lubi puscic i wklad cieknie.... Edytowane 13 Grudnia 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlok143 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) Właśnie rozebrałem jeden z pojemniczków. Nie polecam, można coś uszkodzić bo pojemnik w środku jest foliowy. Przy okazji znalazłem banalny sposób uzupełniania pojemniczków. Bez rozbierania, poza zdjęciem ruchomej części obudowy. Mamy pojemnik Z tyłu robimy dziurkę, np. rozgrzanym gwoździem, ale tylko w zewnętrznej obudowie. Pod spodem zostaje gumka do której później będziemy wbijać igłę. Zdejmujemy część ruchomą obudowy żeby mieć łatwiejszy dostęp do odpowietrznika. W miejsce gdzie zrobiliśmy dziurkę 2 wbijamy igłę i wstrzykujemy tusz, przy jednoczesnym wciśniętym odpowietrzniku 1 żeby nie uszkodzić pojemnika, jeszcze raz powtarzam pojemnik w środku jest foliowy i jeśli odpowietrznik nie będzie wciśnięty możemy po prostu rozerwać folię!! Dodam jeszcze tylko, że podczas uzupełniania pojemnik należy trzymać tak aby odpowietrznik był u góry, czyli tak jak podczas normalnej pracy w drukarce. Edytowane 27 Lutego 2010 przez pawlok143 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...