Skocz do zawartości
Mazder

Klej Thermopox - czym usunac resztki?

Rekomendowane odpowiedzi

Musze oddac karte na gwarancje, ale moga mi jej nie uznac, gdyz na pamieciach tkwia doklejone radiatorki. Sam fakt to pol biedy - daloby sie ich pozbyc, lecz kleilem je "miedzianym" klejem Thermopox.

I tutaj pytanie: czym mozna sie pozbyc resztek tego gluta? Jakis rozpuszczalnik? Papierem sciernym ani nozykiem nie bede tego robic, bo na modulach pozostana slady i nici z gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukalem, szukalem, ale najwyrazniej kiepsko, bo znalazlem tylko o PRZYklejaniu radiatorow.

W kazdym razie to juz nieaktualne -> poradzilem sobie. Klej byl widocznie kiepsko zmieszany, albo stary, bo latwo puscil i dal sie zmyc... spirytusem :D Miliony Rosjan nie moga sie mylic ;-)

Teraz pozostaje pytanie, czy panowie z serwisu beda zagladac pod radiator i czy zauwaza slady po odklejaniu blaszki otaczajacej rdzen...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile wiem to wlasnie wtym celu zostalstworzony termopox - ale to jest tak zwane rozwiazanie na wieki :D

Fakt

Jak dobrze odtłusciłes powierzchnię pamiątek i radiatora :D

to masz sklejone na AMEN

NIE DA SIE ROZERWAĆ no chyba że z pamiątka wyrwiesz :twisted:

ja klejąc radiatorki świadomie pozbawiłem się gwarancji :?

a wygląda to tak

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

wiem, że w zaden sposób nie da się odkleić radiatorów ani bloku wodnego :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty ten blok przykrecales??? czy moze kleiles? bo ja przykrecales to do czegobo ptrzeciez tam nie ma otworow :D

Qrde IQ twoje to chyba po niżej średniej :evil: (bez obrazy ) m, albo masz chwilowe zaćmienie :P (na to btm stawiał) zobacz topic

QRDE THERMOPOX QRDE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh fakt - sorki za mojego LOL'a :) ciekawilo mnie to bi widzialem gdzies pomysl na 'dorobienie' otworow :) ale to jak dla mnie za duze ryzyko wiec bylem ciekaw :) - w dodatku mozna jeszcze robic zapinke z plexy obejmujaca cala karte - za duzo mozliwosci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi