Skocz do zawartości
seba_999

Kontroler Usb Na Pci Zawiesza Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Jest problem z komputerem od koleżanki. Bebechy to MSI 865P Neo, Inter Pentium 4 2,4 GHz, 512 Ramu, dysk WD 80 GB. No i sprawa przedstawia się następująco - mianowicie porty USB na płycie głównej są już hmm "wyrobione" tzn jak włoży się cokolwiek do gniazda to wtyczka siedzi luźno i w zależności od tego jak się nią porusza urządzenie raz działa a raz nie. Jako rozwiązanie tymczasowe zaproponowałem kupno kontrolera USB na PCI. A, że nie chciałem najtańszego możliwego syfu padło na NECa. No i po podłączeniu zaczęły się krzaki. System się wiesza, wyskakiwało "nie rozpoznano urządzenia" ogólnie rzecz biorąc cyrki na kółkach. No to postanowiłem zrobić formata, żeby mieć czysty system. Udało mi się go zrobić dopiero jak wyjąłem ten kontroler z portu PCI... Po formacie i zainstalowaniu sterowników do mobo, grafy itepe podłaczyłem go znowu. Uruchamiam kompa -> restart. Za którymś razem się uruchomił. Podłaczyłem mp3 player pod złącze USB na tym kontrolerze -> zawias systemu, podłączyłem myszke -> reset. I nie wiem co robić. 30 zł wyrzucone, a komp dalej nie działa tak jak ma... Dodam, że kondensatory na płycie głównej są ok, zasilacz to jakiś Tracer, ale trzyma napięcia dość dobrze. Dysk nie ma bad sektorów. I tutaj skończyły mi się pomysły i nie wiem co dalej....

Jakieś pomysły?

Dzięki

ps. System to Win XP Pro SP2

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi