admax Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Tylko jedno pytanie: W jakich zakresach powinna oscylowac temperatura procesora? Konf: Abit BH7 - P4 2.4 BOX - Radeon 9100 - Barracuda 7200.7 80GB - 256 DDR ... admax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 moze bys podal jakie masz temperaturki :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ~ 40*C powinieneś mieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admax Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 bez obciazenia 44 - 46 st. max obciazenie do 58 st. to chyba troche za cieplo ... tak uwazam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 U mnie w firmie chodzi na 47 st. ale jak admax napisał to do 60 moze. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Cytat bez obciazenia 44 - 46 st. max obciazenie do 58 st. to chyba troche za cieplo ... tak uwazam max obciążenie przez ile godzin ? otwarta obudowa ? ile wentylatorów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admax Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 obudowa zamknieta dodatkowy wentylator z tylu obudowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 U mnie przy otwartej obudowie jest teraz 41 st. wetylator kręci się na okolo ~2700 obr/min. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 hieh ja mam po 2 godzinach grania w rozne gierki [ut2k3; splinter cell] w biosie 38-40*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 mój 2.4 nie przekroczył 46'C - nie kręcony; w tej chwili 42'C - wentyl CPU 2800... pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Przesmaruj pasta procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 a właśnie - po pociągnięciu silvercośtam i wywalenia silikonu temp spadła około średnio 2 stopnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Ja miałem w przedziale 52-54 stopnie. Założyłem TT P4 Spark 7 i spadła. Przy otwartej obudowie temp. sięgała 42 stopni, ach, żeby tak ciągle.. Dziś wyłączyłem 2 wentyle w obudowie i temp. procka podczas grania skoczyła do 60 stopni. Jutro nowa obudowa, więcej wentyli ... znów spadnie. Ale zazdroszczę tym co mają np. 40 stopni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Mój ma normalnie (2,4@3,06 18x170) temp. 45* z Vplcano7+ na LOW ale liczę SETI i temperatura cały czas jest na 54* - w trybie wentyla HIGH spada do 49*. Obudowa zamknięta, ale cztery wiatraki robia w środku cyklon :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Cytat Mój ma normalnie (2,4@3,06 18x170) temp. 45* z Vplcano7+ na LOW ale liczę SETI i temperatura cały czas jest na 54* - w trybie wentyla HIGH spada do 49*. Obudowa zamknięta, ale cztery wiatraki robia w środku cyklon :lol: wszystko spox, ale dostałeś nową dostawę STOPPERów do uszu 8 , bo hałasik to masz chyba nie kiepski (jesli cyklon), ja mam delikatny wietrzyk: wlot 1400 obr wylot 1400 obr. + wentyle w Chieftec'u (1500obr) nie słyszalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Ja "chodzę" na LOW a wiatraki w budzie nie robią zawiele hałasu. Włączam na HIGH gdy wychodzę z domu - sąsiedzi mnie nie obchodzą, a komp się wietrzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Dziś założyłem nową budę (taką jak w podpisie) i temp. procka spadła do 44 stopni. Przy otwartej sięgała 37-39 stopni. A wciąż został do zamontowania jeden wentyl na przodzie. Spark chodzi sobie na 3.000 obrotów...;) Niech nikt nie mówi, że jest głośno...jest o wiele ciszej niż w poprzedniej konfiguracji z ModeComem Prostation i matami. Teraz delikatny, lekki, szum... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Abit pokazuje roznie z tego co wiem to troche zawyza TEMP. ja mialem na box 50 c a na wc spadlo do 45 co jest dla mnie nie mozliwe bo miezac temp. pod blokiem wyszlo 39-41 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 U mnie na pokladzie jest P4 1.8 wykrencony laijtowo na 2.4 temp w indzie 39- 40 stopni full load po 10 h 48 stopni. Zero dodatkowych wentylkow, tylko zasilka. Ale nie wiem czy te odczyty poprawne sa musze sobie biosa nowego sassac. Plytka to gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admax Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 wrzucilem paste Arctic Silver 3 na rdzen procka temperatura to 45st. przy normalnej pracy i ok. 55 przy max. obc. moze faktycznie Abit zawyza wskazania temperatury nie chce mi sie wierzyc ze tyle wskazuje .... sam nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 O to chodziło. Dziś podczas normalnej pracy temperatura procka 39-40 stopni. A jeszcze kilka dni temu 54 stopnie. Podoba mi się...nawet BARDZO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...