Skocz do zawartości
grucholl

Spalilo Pamiec Ram Ocz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakis czas temu kupiel OCZ4001024pdc-k 2x512 dual.

Moj sprzet:

Plyta glowna: epox 8rda+pro

zasilacz: topower 400W

Procesor: barton 3200

Od samego poczatku milem z nimi problem. Pierwszy odpal system wystartowla na 100MHz wiec przestawilem na 200 i sie juz wiecej nie odpalil. Wiadomosc tylko na plycie ze blad F2. Poszperalem w necie i wyczytalem ze to wina ramu. Nie startowaly tez nawet pojedynczo. Wlozylem stary i bez problemu. Pisze do kolesia ze mam z nimi problem, a on kazal mi sprawdzic jeszcze na innym komputerze, z emoze to wina plyty. Poszedlem do kumpla zalozylem ruszyly bez problemu na 200 MHz, ale ze 2 ra zy system sie z retartowal ale potem bylo juz dobrze. Wrocilem do domu i zaczalem kombinowac na slotach, skoro kumplowi tez chodzi i wkoncu zajarzyly. Zadowolony, ze chodza zostawilem je tak, ale dlugo sie nie nacieszylem bo moze pochodzily ze 2 tygodnie. W pewnym momencie zrobilo mi sie czarny ekran. Zgasilem komputer i zagladam do srodka. Odrazu poczulem ze cos smierdzi i okazalo sie ze na jednej z kosic ram sa odpalone 2 piny, a plyta glowna wogole nie wstaje nawet jak wloze stary ram co mialem.

Mam prosbe, powiedzcie mi co mam najlepiej napisac na tej arkuszu reklamacyjnym ze mi go uznali??

Pozdrawim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi