Skocz do zawartości
turkuć

Nowy WD 400JB zaglusza wszystko !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wtopilem z tym dyskiem, jest glosniejszy od mojej 3 letniej barakudy

Najbardzie mnie wkurza pisk podczas spoczynku, do chrobaczego mielenia mozna sie przyzwyczaic

Czy wasze Caviory tez tak piszcza, moze mi sie trafil wadliwy ?

Czy mozna jakos temu zaradzic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wy aby nie przesadzacie z tym piszczeniem?! kupilem WD800JB i stwierdzam ze dysk jest stosunkowo cichy, a w porownaniu do mojego starego IBM DTLA, praca glowic jest po prostu nieslyszalna. potwierdza sie powiedzenie ze punkt widzenia zalezy od punku patrzenia ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany ludzie coś tu nie tak jest :? Jak sobie poczytałem jakie te dyski niby głośne są to aż specjalnie swój odłączyłem żeby sprawdzić czy jest róznica. Bez dysku zmienił się jedynie minimalnie ton szumu na troszeczkę niższy. Ale o żadnym piszczeniu nawet mowy nie ma. Owszem słychać jak pracją głowice, ale pracy dysku prawie nie da się wyłapać.

Dodam jeszcze że jedyne wentyle u mnie są w zasilaczu i na grafie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nie wiem mam 80JB od...no od konca wrzesnia (jakos tak) i nic nie piszczy, nie mozna powiedziec ze jest glosny, a tak w ogole najglosniejszy jest moj zasilacz enermax 350W z dwoma wiatrakami, doprowadza mnie do szalu, straszne bucza te ciuliki ;), wydawalo mi sie ze bedzie super, bo to dobra firma, ale jest tragicznie, bede mial czas to wywale te metalowe kratki, moze cosik pomoze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj WD1200JB byl straaaaaasznie glosny,przy H20 bylo tylko HDD slychac ...... no i wymienilem na Barraka 7200.7 - huehue nawet na dwa, z doplata :) i teraz mam bloga cisze, ze nawet czasem sie zastanawiam czy komp chodzi :))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisałem przecież ze 100 razy (oczywiście przesadzam) że caviary ryczą, buczą i skrobią. badziewie jakich mało.

co najwyżej nadają się na serwer, który stoi w osobnym pomieszczeniu i nikomu nie przeszkadza.

ja swój wymieniam na barracudę bo aż łeb boli od tego śmiecia. nigdy więcej nie kupię caviara !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...