turkuć Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Wtopilem z tym dyskiem, jest glosniejszy od mojej 3 letniej barakudy Najbardzie mnie wkurza pisk podczas spoczynku, do chrobaczego mielenia mozna sie przyzwyczaic Czy wasze Caviory tez tak piszcza, moze mi sie trafil wadliwy ? Czy mozna jakos temu zaradzic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 madry polak po szkodzie... to ty ostatnio pytales jaki HD kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 no tak... co kawiar, to kawiar... ostatniego kawiara to miałem 1.2 GB... ;) ps. morze się jeszcze rozrucha :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 mój też tak piszczał, wymieniłem na maxtora 80gb 8mb cache, ale strasznie chrobotał, więc wymieniłem na barkę 7 i mam wreszcie ciszę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 czy wy aby nie przesadzacie z tym piszczeniem?! kupilem WD800JB i stwierdzam ze dysk jest stosunkowo cichy, a w porownaniu do mojego starego IBM DTLA, praca glowic jest po prostu nieslyszalna. potwierdza sie powiedzenie ze punkt widzenia zalezy od punku patrzenia ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Rany ludzie coś tu nie tak jest :? Jak sobie poczytałem jakie te dyski niby głośne są to aż specjalnie swój odłączyłem żeby sprawdzić czy jest róznica. Bez dysku zmienił się jedynie minimalnie ton szumu na troszeczkę niższy. Ale o żadnym piszczeniu nawet mowy nie ma. Owszem słychać jak pracją głowice, ale pracy dysku prawie nie da się wyłapać. Dodam jeszcze że jedyne wentyle u mnie są w zasilaczu i na grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Trzeba było kupić baracude :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Dodam jeszcze że jedyne wentyle u mnie są w zasilaczu i na grafie. A na CPU to juz niepotrzeba... :D Ja mam WD800 (chociaz dopiero niecale 3 miechy) i nic nie slysze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Na CPU siedzi sobie CPC-shit :) (bo do chłodzenia wodą to mu daleko ;) ) wiec nie trzeba. Dysk chodzi koło 5 miesięcy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ...powiedzenie ze punkt widzenia zalezy od punku patrzenia ;-) punktu siedzenia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 one po prostu tak maja.. zato piszczenie jest nagrodzone bardzo wysoka wydajnoscia ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ja tam nie wiem mam 80JB od...no od konca wrzesnia (jakos tak) i nic nie piszczy, nie mozna powiedziec ze jest glosny, a tak w ogole najglosniejszy jest moj zasilacz enermax 350W z dwoma wiatrakami, doprowadza mnie do szalu, straszne bucza te ciuliki ;), wydawalo mi sie ze bedzie super, bo to dobra firma, ale jest tragicznie, bede mial czas to wywale te metalowe kratki, moze cosik pomoze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 piiiiiiiiiiiiiiiii powiedzial kret iiiiiiiiiiiii zdechl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Wpienialo mnie to piszczenie-swist.Zmienilem na Baraka 7.Cisza.Na 2 egzemplarzach bylo to samo.Wystarczylo.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajfer Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Moj WD1200JB byl straaaaaasznie glosny,przy H20 bylo tylko HDD slychac ...... no i wymienilem na Barraka 7200.7 - huehue nawet na dwa, z doplata :) i teraz mam bloga cisze, ze nawet czasem sie zastanawiam czy komp chodzi :)))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 pisałem przecież ze 100 razy (oczywiście przesadzam) że caviary ryczą, buczą i skrobią. badziewie jakich mało. co najwyżej nadają się na serwer, który stoi w osobnym pomieszczeniu i nikomu nie przeszkadza. ja swój wymieniam na barracudę bo aż łeb boli od tego śmiecia. nigdy więcej nie kupię caviara ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...