Skocz do zawartości
Martinii

Chlodzenie Wodne Na Mosfetach Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niebawem bede robil update mojego ukladu i zastanawiam sie czy zdecydowac sie na chlodzenie mosfetow na plycie glownej... Kupilem juz bloki EK Water Blocks Mosfet Asus 3a, ale nadal sie zastanawiam czy nie dac na mosfety po prostu dwoch duzych radiatorw, ktore zrobie ze starego radioatore CPU... Dodatkowo jest jeszcze kwestia wydajnosci pompy - mam cwu, a razem z wodowaniem mosfetow bedzie juz 5 blokow w ukladzie... Wiem, ze mosfety przystosowane sa do pracy w temperaturze nawet wiekszej niz 100*, ale jednak producent dodal opcjonalnie do mojej plyty wentylatory do chlodzenia:

Dołączona grafika

Co myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz kupiles bloki to szkoda ich nie montowac

U mnie jak mialem p5k-e mialem jeden orginalny radiator na mofach i pasywnie byl cieply ale nie goracy

Pompa da rade :wink:

Edytowane przez Masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobną płytę i jakieś wydumane chłodzenie mosfetów mija się z celem - u mnie siedzą radiatorki własnej roboty, są letnie przy praktycznie zerowym nawiewie (3 wentylatory na chłodnicy na froncie + zasilacz, wszystkie @ 5V). Bloki? Szkoda zachodu...

Link do zdjęcia w sygnaturce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi