Pa_w_el Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam plyte glowna na i851ep gdy wloze do niej celeronka 800Mhz to moge zmienic Fsb tylko do 115 Mhz, a jak wloze PIII 800 Mhz to magistrale mam do 150 mhz co prawda skokowo ale mam :P . A w windzie programem CPUFSB moge ustawic FSB 133 Mhz. Czemu nie da sie tego zrobic w biosie :x ? Dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam plyte glowna na i851ep gdy wloze do niej celeronka 800Mhz to moge zmienic Fsb tylko do 115 Mhz, a jak wloze PIII 800 Mhz to magistrale mam do 150 mhz co prawda skokowo ale mam :P . A w windzie programem CPUFSB moge ustawic FSB 133 Mhz. Czemu nie da sie tego zrobic w biosie :x ? Dzieki za pomocZaktualizuj biosa bo o ile dobrze zrozumialem to poprostu bios nie wykrywa Ci na tym celeronie wyzszych FSb niz 115. Hmm, poczytaj co to za plyta i jakie ma mozliwosci ustawien FSB, najlepiej w ksiazeczce dolaczonej do plyty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_w_el Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam plyte glowna na i851ep gdy wloze do niej celeronka 800Mhz to moge zmienic Fsb tylko do 115 Mhz, a jak wloze PIII 800 Mhz to magistrale mam do 150 mhz co prawda skokowo ale mam :P . A w windzie programem CPUFSB moge ustawic FSB 133 Mhz. Czemu nie da sie tego zrobic w biosie :x ? Dzieki za pomocZaktualizuj biosa bo o ile dobrze zrozumialem to poprostu bios nie wykrywa Ci na tym celeronie wyzszych FSb niz 115. Hmm, poczytaj co to za plyta i jakie ma mozliwosci ustawien FSB, najlepiej w ksiazeczce dolaczonej do plyty :PPlyta to Mercury Kob 815ep TFSX a na stronie producenta nie ma nowszego biosu :twisted: A w ksiazeczce pisze ze mozna zmieniac FSb od 100 do 133 Mhz. Wogole to nieraz mi sie komp zawiesza po przetestowaniu grafy. dopiero po resecie startuje dalej, moze ktos wie przez co sie tak moze dziac? A w chwili obecjej to moj ceelek jest podkrecony na 800@920 Mhz - Moze to przez to te zwisy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Jaka masz temp. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_w_el Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam tak ok 35 C w czasie spoczynku a w czasie obciazenia ok 42 moze wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...