tomasz_lbn Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 (edytowane) Witam, zaczne od poczatku: urzywalem od zawsze do poczty programu outlock, no teraz w viscie nazywa sie to Poczta Systemu Windows czy jakos tak, problem w tym ze zainstalowalem offica 2007 i skojarzylo mi domyslny program ten z ofica.. w systemie nie moglem przestawic z powrotem na "outlocka" tzn. moglem, ale po zapisaniu zmian i tak wlaczal mi sie ten program z ofica, wiec odinstalowalem caly pakiet office, ale problem nie zniknal, teraz chcac wyslac maila np z adresu podanego w gg, wciskam na link i wyskakuje mi komunikat: "Nie mozna wykonac tej operacji poniewaz domyslny klient poczty elektronicznej nie jest prawidlowo zainstalowany", a w zakladce "programy domyslne" w menu start widnieje program do poczty z windy! Ale to nie koniec... zaczalem wiec grzebac w "programy domyslne" probujac recznie cos skojarzyc i tak narobilem ze teraz wszystkie skróty na pulpicie otwieraja mi sie w programie do poczty:/ np: wciskam "mozilla firefox" to otwiera sie poczta!:/ zauwazylem ze skróty to pliki .LNK, jak to zrobic zeby znowu spelnialy swoja funkcje, teraz wszystko musze odpalac z "program Files/ ...... .exe" prosze o pomoc, z gory dzieki:) znalazlem odpowiedz na necie na problem dotyczacy skojarzenia plikow .lnk z jednym programem (przgladarka internetowa, program do poczty) jezeli ktos by mial ten sam problem to polecam : http://forum.dobreprogramy.pl/zmiana-skoja...nk-t308040.html Nadal pozostaje problem programu do poczty, dodam jeszcze ze program sam w sobie dziala, jak adres wklepie recznie to i wysle maila, ale chcac kliknac na adres np. na stronie w necie to program sie nie otwiera ( a chyba powinien;)) przeinstalowalem oficca i samo sie naprawilo... po zainstalowaniu pakietu office program do poczty z windy sam sie nareperowal! dla mnie to dziwne, zwlaszcza ze wczesniej byl zainstalowany i nie dzialalo, glownie po to go odinstalowalem:)) to nastepny dowod na to ze winda i caly shit microsoftu to niezawodna rzecz :D:D Temat uwarzam za zamkniety, dziekuje wszystkim za odpowiedzi;) Edytowane 24 Listopada 2009 przez sowix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...