Kwiecień Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Wiele ludzi nażeka ostatnio na WD Caviar to i ja ponarzekam. Do szału doprowadza mnie pisk jaki ostatnio zaczął wydobywać się z tego dysku. To jest nie do wytrzymania, lekkie chrobotanie jeszcze zniose ale tego pisku NIE!!!!! Czy moge zareklamować ten dysk w Barwkompie??? Chciałbym go wymienić na Barracude 7200.7 8mb cache 120GB która kosztuje 653zł. Czy jeśli wymienie ten dysk zwrócą mi różnice jak jest w cenie obu modeli czyli 70zł??? Co sądzicie o tej Barracudzie??? Zpewnością jest cicha ale czy wystarczająco wydajna?? Dodam że kopiuje duże ilości filmów i MP3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Podejrzewam że nie wymienią ci tego dysku bo wątpie że będą chcieli zwrócić ci kase ............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Wydaje mi sie że będziesz musiał wymienić na coś droższego, bo inaczej ci nie wymienią(chyba że ten sklep aż tak ceni sobie klientów :?: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 te zmi sie wydaje ze ci nie wymienią :( mimo ze tego nie popieram to pozostaje ci tylko metoda wstrząsowa i danie na reklamacji :( wsumie to dziwne bo zawsze uznawalem je za dobre dyski :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 te zmi sie wydaje ze ci nie wymienią :( mimo ze tego nie popieram to pozostaje ci tylko metoda wstrząsowa i danie na reklamacji :( wsumie to dziwne bo zawsze uznawalem je za dobre dyski :(te zmi sie wydaje ze ci nie wymienią :( mimo ze tego nie popieram to pozostaje ci tylko metoda wstrząsowa i danie na reklamacji :( wsumie to dziwne bo zawsze uznawalem je za dobre dyski :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ja od zawsze mialem caviary i nigdy mi sie nie zwalil a mam juz 3 z kolei szczerze wspolczuje musiales trafic na ch....ą serie najlepiej napisz maila do barwkompa i zapytaj sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 mam ten sam problem z dzwiekami z hdd... moj dysk ma troszke ponad 2 lata... nigdy nie byl wyjmowany z obudowy.... i gdzies tak ze 2 miesiace temu zaczal STRASZNIE glosno pracowac.... szczegulnie podczas uruchamiania kompa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 jak ci zmienia to bierz IBM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 hmm IBM , moze i tak choc te dyski nie maja zbyt dobrej opini szczegolnie po tej wadliwej serii. ale za to sa tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 hmm IBM , moze i tak choc te dyski nie maja zbyt dobrej opini szczegolnie po tej wadliwej serii. ale za to sa tanie.tak ale ta seria byla i sie skonczyla teraz sa nowe 120GB nie z wegier i 8MB cache -w testach kasuja konkurencje - barki na sniadanie jedza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Barwkompie to spoko sklep (nie robie reklamy).Kiedys u nich kupiłem 256 ramu kingston (pisałem o nich na forum-ta lipna seria).Napisałem do tego sklepu że poprostu sie na nich zawiodałem, potem zadzwoniłem i Pan bez problemu mi pieniądze zwrucił.NO może nie całość tylko po kursie dnia.Ale też dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 mi takze glosno pracuje ale one juz tak maja.... ja to rozwiazuje ten problem za pomoca WC i izolacji dzwiekoszczelnej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 taaa ... wydam 300zł na chłodzenie kawioru ? wolę kupić porządną barracudkę i mieć ciszę bez kombinowania. tak ale ta seria byla i sie skonczyla teraz sa nowe 120GB nie z wegier i 8MB cache -w testach kasuja konkurencje - barki na sniadanie jedza :) może i są nowe ale nie mam przekonania jakoś. już prędzej się na maxtora przerzucę niż na IBM. a caviara :!: never again :!: wymieniam go na barracudę bo mnie wkurza to dziadostwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Ja tam ma WD Caviar WD800JJ z 8 mb pamięcią i jestm bardzo zadowolony, dysk bardzo szybki, bezgłośny i wogóle jest super!!! Ja tam polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utek Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 e ja mam 120 i jest cicho i działa, zciągam dziennie od 3 - 4 Gb filmów progsów i muzy więc się przez ten dysk przewaliło kupę danych + z 6 razy formacik i wgrywanko od nowa i żadnych problemów, a mam ten dysk już około 4 - 5 miesiecy, Co do IBM to jednego mam już 3 lata i powoli robi się głośny ale działa, a drugiego z tej wadliwej serii miałem przez 1,5 miesiąca i padł przysłali nówkę w zamian robioną już w chinach bodajże i tez jest cichy i sprawny przymieżam sie do kupna 4 dysku i z pewnoscią bedzie to WD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...