Skocz do zawartości
Kwiecień

WD Caviar - nigdy więcej!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele ludzi nażeka ostatnio na WD Caviar to i ja ponarzekam. Do szału doprowadza mnie pisk jaki ostatnio zaczął wydobywać się z tego dysku. To jest nie do wytrzymania, lekkie chrobotanie jeszcze zniose ale tego pisku NIE!!!!! Czy moge zareklamować ten dysk w Barwkompie??? Chciałbym go wymienić na Barracude 7200.7 8mb cache 120GB która kosztuje 653zł. Czy jeśli wymienie ten dysk zwrócą mi różnice jak jest w cenie obu modeli czyli 70zł??? Co sądzicie o tej Barracudzie??? Zpewnością jest cicha ale czy wystarczająco wydajna?? Dodam że kopiuje duże ilości filmów i MP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te zmi sie wydaje ze ci nie wymienią :( mimo ze tego nie popieram to pozostaje ci tylko metoda wstrząsowa i danie na reklamacji :(

wsumie to dziwne bo zawsze uznawalem je za dobre dyski :(te zmi sie wydaje ze ci nie wymienią :( mimo ze tego nie popieram to pozostaje ci tylko metoda wstrząsowa i danie na reklamacji :(

wsumie to dziwne bo zawsze uznawalem je za dobre dyski :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten sam problem z dzwiekami z hdd... moj dysk ma troszke ponad 2 lata... nigdy nie byl wyjmowany z obudowy.... i gdzies tak ze 2 miesiace temu zaczal STRASZNIE glosno pracowac.... szczegulnie podczas uruchamiania kompa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm IBM , moze i tak choc te dyski nie maja zbyt dobrej opini szczegolnie po tej wadliwej serii. ale za to sa tanie.

tak ale ta seria byla i sie skonczyla teraz sa nowe 120GB nie z wegier i 8MB cache -w testach kasuja konkurencje - barki na sniadanie jedza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barwkompie to spoko sklep (nie robie reklamy).Kiedys u nich kupiłem 256 ramu kingston (pisałem o nich na forum-ta lipna seria).Napisałem do tego sklepu że poprostu sie na nich zawiodałem, potem zadzwoniłem i Pan bez problemu mi pieniądze zwrucił.NO może nie całość tylko po kursie dnia.Ale też dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa ... wydam 300zł na chłodzenie kawioru ? wolę kupić porządną barracudkę i mieć ciszę bez kombinowania.

tak ale ta seria byla i sie skonczyla teraz sa nowe 120GB nie z wegier i 8MB cache -w testach kasuja konkurencje - barki na sniadanie jedza :)

może i są nowe ale nie mam przekonania jakoś. już prędzej się na maxtora przerzucę niż na IBM. a caviara :!: never again :!:

wymieniam go na barracudę bo mnie wkurza to dziadostwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e ja mam 120 i jest cicho i działa, zciągam dziennie od 3 - 4 Gb filmów progsów i muzy więc się przez ten dysk przewaliło kupę danych + z 6 razy formacik i wgrywanko od nowa i żadnych problemów, a mam ten dysk już około 4 - 5 miesiecy, Co do IBM to jednego mam już 3 lata i powoli robi się głośny ale działa, a drugiego z tej wadliwej serii miałem przez 1,5 miesiąca i padł przysłali nówkę w zamian robioną już w chinach bodajże i tez jest cichy i sprawny

przymieżam sie do kupna 4 dysku i z pewnoscią bedzie to WD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...