kambodza Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam, mam problem bo nagrywarka dvd lg gsa-4167B nie czyta żadnych płyt, komputer ją widzi normalnie jak dobrą, dvd otwiera sie wkladam pkyte pomiga dioda zabrzęczy i koniec. Wczesniej pojawial sie ten problecz czasami wystarczyl reset komputera badz wł/wył urzadzenia w menadzerze urzadzen, ale teraz nic niepomaga resetowalem kilka razy i nic to samo, nagrywarke mam 3,5 roku i musze powiedziec ze niebylem zadowolnoy z niej wydaje mi sie ze ma bardzo mala korekcje bledow plyt co mnie strasznie denerwowalo wystarczylo ze nagrana plyta dvd troche sie zarysowala niebardzo a naped juz jej nieodczytal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Raczej padła. LG zawsze było "tępe". Jeśli chcesz mieć pewność na 100% to sprawdź na innym pececie. Naprawianie raczej nie ma sensu. Można ewentualnie ją przeczyścić, ale to raczej rzadko pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambodza Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 sprawdze ja jeszcze na innym komputerze i zobacze na innym tez to samo nie czyta a jak ta nagrywarke przeczyscis rozkrecic i wsrodku przetrzec Krucafiks rozkrecilem nagrywarke całą masa brudu, wyczyscilem cala i przedmuchalem laser przetarlem scierka z octem, skrecilem i odziwo ona dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam.Podepne sie do tematu bo mam problem z nagrywarka w moim laptopie.Laptop Acer aspire 5920G z napedem blu ray.Jakis czas temu przestala czytac plytki DVD ale CD dalej czyta bez problemu.Czy problemem bedzie laser? Rozebralem,przeczyscilem (chociaz nie bylo zakurzone) i niestety dalej to samo.Co mozna jeszcze zrobic? Czy juz nadaje sie do wymiany? Jesli tak to jaki naped kupic do tego laptopa? Nie musi byc oczywiscie blu ray.Model nagywarki to Matshita BD-CMB UJ-120 ATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jak już dvd nie czyta a cd łyka to jej końcówka zbieraj kasiorę na nową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Czyli raczej konczy juz zywot? A ktora bys polecil do kupienia? Mysle tez o zewnetrznej a ta zostawie tak jak jest.Nie chce za duzo wydawac wiec blu ray na pewno nie wchodzi w gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...