SeyBee Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Zakupiłem sobie tego proca i jestem lekko skołowany.W biosie mam temp. 37-39 stopni (w stresie),Easy Tune 4 podaje temperaturkę o około 5 stopni wyższą a Sisoft Sandra 2003 podaję,że na procku jest 50 stopni (proc nie jest podkręcony).Mam 3 wentylatorki 80x80x25 w obudowie, na procu to co w podpisie na paście Thermaltake`a z dodatkiem srebra.Czy ktoś może wytłumaczyć mi tą zawiłość :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Temperatura z BIOS-u jest najprawdziwsza :D a reszt programów nie wiem jak podaje temperature.... załaduj sobie najnowszy BIOS o ile jeszcze go nie masz ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Temperatura z BIOS-u jest najprawdziwsza :D a reszt programów nie wiem jak podaje temperature.... załaduj sobie najnowszy BIOS o ile jeszcze go nie masz ..... Szczerze wątpię w 100% poprawność odczytu z BIOS'u. Na moim starym Epoxie miałem 30C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Temperatura z BIOS-u jest najprawdziwsza :D a reszt programów nie wiem jak podaje temperature.... załaduj sobie najnowszy BIOS o ile jeszcze go nie masz ..... Szczerze wątpię w 100% poprawność odczytu z BIOS'u. Na moim starym Epoxie miałem 30C ;) A updateowales BIOS :?: Jego wskazania beda zawsze najprawdziwsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 mam tasamą plyte co SeyBee z biosem nieuaktualnianym wczesniej mialem shuttle ak32a i temperaturki sie niczym nieroznia pomiedzy tymi dwiema plytami wiec stawiam nato ze temp biosowa jest wporządku SeyBee: zainstaluj sobie z dolonczonej do mobo cd EasyTune4, tam jest wsyztko co trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Temperatura z BIOS-u jest najprawdziwsza :D a reszt programów nie wiem jak podaje temperature.... załaduj sobie najnowszy BIOS o ile jeszcze go nie masz ..... Szczerze wątpię w 100% poprawność odczytu z BIOS'u. Na moim starym Epoxie miałem 30C ;) A updateowales BIOS :?: Jego wskazania beda zawsze najprawdziwsze. Był najnowszy. Ale to była starsza płytka, więc odczyt temp. nie był najlepszy (dioda daleko). Ostrożność bym jednak zachował, bo nie tak dawno było trochę o nie do końca dobrych odczytach temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Termistor nie sluzy to mierzenie temperatury tylko do ochorny przed ewentualnym przegrzaniem. To ze tam sa jakies stopnie C to bajer, niestety jakosci jak zabawki na odpuscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 sandra klamie i czesto zamienia ze soba temperatury np. power/aux z system u mnie w mbmie mam okolo 38-39C w idle, na volcano 7+ ~2800rpm i 27C w pokoju (<span style="color:red;">[ciach!]</span>e upaly) w stresie 45-47max (raczej podkrecam obroty volcano do 3500 wtedy.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Bios mam stary - F4 z 14/01/03 w necie znalazłem ten sam ale z 15/01/03 a nie wiem czy inne np.F10 będą chodzić na mojej mobo.W Easy Tune 4 temperaturka jest ta sama co w biosie 37-39 w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...