Skocz do zawartości
SeyBee

Temperatura XP2600+

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem sobie tego proca i jestem lekko skołowany.W biosie mam temp. 37-39 stopni (w stresie),Easy Tune 4 podaje temperaturkę o około 5 stopni wyższą a Sisoft Sandra 2003 podaję,że na procku jest 50 stopni (proc nie jest podkręcony).Mam 3 wentylatorki 80x80x25 w obudowie, na procu to co w podpisie na paście Thermaltake`a z dodatkiem srebra.Czy ktoś może wytłumaczyć mi tą zawiłość :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura z BIOS-u jest najprawdziwsza :D a reszt programów nie wiem jak podaje temperature.... załaduj sobie najnowszy BIOS o ile jeszcze go nie masz .....

Szczerze wątpię w 100% poprawność odczytu z BIOS'u.

Na moim starym Epoxie miałem 30C ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura z BIOS-u jest najprawdziwsza :D a reszt programów nie wiem jak podaje temperature.... załaduj sobie najnowszy BIOS o ile jeszcze go nie masz .....

A updateowales BIOS :?:

Jego wskazania beda zawsze najprawdziwsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tasamą plyte co SeyBee z biosem nieuaktualnianym wczesniej mialem shuttle ak32a i temperaturki sie niczym nieroznia pomiedzy tymi dwiema plytami wiec stawiam nato ze temp biosowa jest wporządku

SeyBee: zainstaluj sobie z dolonczonej do mobo cd EasyTune4, tam jest wsyztko co trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A updateowales BIOS :?:

Jego wskazania beda zawsze najprawdziwsze.

Był najnowszy. Ale to była starsza płytka, więc odczyt temp. nie był najlepszy (dioda daleko).

Ostrożność bym jednak zachował, bo nie tak dawno było trochę o nie do końca dobrych odczytach temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sandra klamie i czesto zamienia ze soba temperatury np. power/aux z system u mnie

w mbmie mam okolo 38-39C w idle, na volcano 7+ ~2800rpm i 27C w pokoju (<span style="color:red;">[ciach!]</span>e upaly) w stresie 45-47max (raczej podkrecam obroty volcano do 3500 wtedy.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios mam stary - F4 z 14/01/03 w necie znalazłem ten sam ale z 15/01/03 a nie wiem czy inne np.F10 będą chodzić na mojej mobo.W Easy Tune 4 temperaturka jest ta sama co w biosie 37-39 w stresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi