kornel Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Cześć.Liczę na waszą pomoc,potrzebuje oryginalny,taki co jest od nowości bios do radeona 4850 512mb z hdmi od sapphire.Wczoraj ściągnąłem nowy bios z techpowerup do mojego radka,zainstalowałem,wszystko dobrze,ale na monitorze taki prostokącik i pisze poza zakresem częstotliwości. Na tym biosie jest 20-40 a mój monitor działa od 40-60,na szczęście miałem stary monitor,odpaliłem na nim pc i w programie powerstrip zmieniłem ta częstotliwość żeby podpiąć mój monitor.Monitor działa,ale dopiero wtedy jak już włączy sie windows i jest pulpit.Musze mieć ten oryginalny bios bo jak usunę power stripa to już kompa nie odpalę. Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mem_nun Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Posiadam kartę jak w temacie, jednak u mnie zegary fabrycznie były ustawione na 650/1000, wiec nie wiem czy to nie sprawi problemu. Załączam plik .bin zapisany programem gpu-z. Sapphire_4850_VaporX_BIOS.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...