Skocz do zawartości
PiotrK

ATI czy GeForce - pod AGPx8

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem płytę GA-SQ800, mam w tej chwili GF2 Ti 64 DDR, chcę ją wymienić na coś "mądrzejszego" :idea: , ale jest ból na co? Gdy czytam różne opisy i recenzje to mózg mi leciutko się przegrzewa, (a coolera ani radiatora w nim nie mam) od rozrzutu opinii. Nie chcę się obudzić z ręką w nocniku :? , więc proszę ludzi dobrej woli o wskazówki. Chciałbym się zmieścić w granicach 500 zł, tak że za rady w rodzaju Radek 9500 czy wyżej, lub GF oparty na NV35 nie wchodzą w grę. I na Boga ludzie proszę

o pomoc w języku zrozumiałym dla przeciętnego Homo Sapiens 8O .

Pozdrowionka Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gainward gf 3 ti 200 i krecisz do ti 500 :)

ja tam radka nigdy nie wezme........ za duzo problemow jest opisywane z tymi kartami na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na płycie AGPx8, nie wiem czy jest sens upierać się by grafa była na to gotowa, a jeśli tak to w sklepie Tweak'a są dwie karty które spełniaja

ten warunek i mieszczą się moich zasobach gotówkowych.

1. Prolink GeForce FX5200 128MB TV/DVI

2. His Excalibur Rad 9200 128MB TV/DVI

i co Wy na to, co radzicie, bo ja mam mętlik w głowie, a na marginesie- może ktoś zna wyniki testów tego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGPX8 to kompletna klapa do niczego nie przydatna, nie sugeruj się tym w wyborze karty (co z tego, że jest szybszy transfer do RAM, jeżeli nie jest obecnie KOMPLETNIE wykorzystywany??)

Radeon 8500/9100 to sensowna propozycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz głupsze topiki- ludzie- jest opcja szukaj!!!!!

A od siebie- masz 5 stów to najleprzą ofertę za tą cenę będzie R 9100 128 MB, ale ja bym brał jakiegoś 64 MB, bo nie dość, że 128 MB praktycznie nic nie daje ( mialem takiego, ale zamieniłem go na 600 zł i 200 zł z tegoprzeznaczyłem na rozbudowę RAM-u, resztę na to co teraz mam) to zawsze trochę więcej kasy zostanie ( różnica ze 100 zł). Producent w większości przypadków nie gra roli ( ja mam totalnego No-Name - XELO ale karta jest ok- szkoda, że 5ns 128 bit pamięci- ale za 400 zł nic leprzego wtedy nie było), tylko trzymaj się z dala od Power Color.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pammięci XELO na mx440se i z 333 kręcą się spoko na 450, jak radiatorki dorzucę to i więcej pójdą.

a radeon 9100 będzie nowocześniejszy od ti200, nowszego directa wspiera.

a tak poważnie to poszukaj testów na tom's hardware i sam zobacz, co jest najwydajniejsze. nie musisz przecież wydawać całych 500zł. może najlepiej kupić R9100 i styka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz GF Ti 4200 :!: będzie wyraźnie szybaszy :!:

Szybszy będzie 4200 ale z tą "wyraźnością" to mozna polemizować czy tak bedzie widać te kilka % :) No ofcoz jak masz kase to bierz Ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci radził Gainward Geforce 3 TI200 mozesz go kręcić ile wlezie a takrze jest w stosunku tani na 3D marku 2001 wszystkie testy przechodzi i ma około 8500 pkt a radka bym nie polecił poniewarz maja durzo konfliktów a i terz ma wejść plan Nvidii w którym gry mają byc montowane pod układ Nvidii a nie ATI więc myśląc przyszłośćiowo kup se lepiej Geforce3 TI200:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci radził Gainward Geforce 3 TI200 mozesz go kręcić ile wlezie a takrze jest w stosunku tani na 3D marku 2001 wszystkie testy przechodzi i ma około 8500 pkt a radka bym nie polecił poniewarz maja durzo konfliktów a i terz ma wejść plan Nvidii w którym gry mają byc montowane pod układ Nvidii a nie ATIwięc myśląc przyszłośćiowo kup se lepiej Geforce3 TI200:D

:lol: LOL :lol:

Gratuluje poczucia humoru :) Naprawde :roll: no comments.

PS. Ortografia człowieku!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde. Mam sobowtóra. PiotrK zmień swój face.  :x

Jeszcze troszkę pojadę na tej facjacie, tomekjak, trochę cierpliwości. Na razie czytam j/w i jestem tak zakręcony, że Ranger to przy mnie pestka.

Same dobre rady - każdy wywala inne porady. Czas umierać, wiem,wiem, "życie to nie je-bajka, to je wojna".

Wszystkim jeszcze raz dziękulski. Jak byłem rozdarty,tak zostało.

3mcie się!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gainward gf 3 ti 200 i krecisz do ti 500 :)  

ja tam radka nigdy nie wezme........ za duzo problemow jest opisywane z tymi kartami na forum :)

nie uważam aby było wiecej problemów z radeonami niz z kartami nvidia :)

jesli chodzi o karte to teraz najlepiej wychodza cena/jakosc Radeki9100

Saphrine 128bitowe www.polbras.pl takiego wiedziałem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...