mikaelus Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Hej, za głowę się już łapię, bo nie wiem co mam wziąć, a znaleźć opinie nie jest wbrew pozorom tak łatwo. Stąd też szybkie pytanie: Jaki zasilacz 450W - cichy i stabilny? Składam nowego kompa do prac graficznych i potrzebuję czegoś co nie będzie buczeć jak mój dotychczasowy sprzęt. Cisza i spokój są mnie potrzebne :) No i spokój pracy - więc chcę kupić solidny zasilacz, a nie jakiś złom. Na razie przyglądałem się Chieftecowi, Amacroxowi i Fortronowi - ale poszukuję jak najcichszego rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 hmm - BQ PurePower L7 430 W za 195 zł w esc.pl Nie wiem jak z hałasem w tym modelu , ale BQ ogólnie słynie z cichych zasilaczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Mam taki bequiet! StraightPower E6 400W i jest bardzo cichutki, nic nie piszczy. Podaj konfig, może 400W wystarczy? albo 400W [CMPSU-400CXEU] za 259zł 450W [CMPSU-450VXEU] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) W zasadzie już w innym temacie mówiłem o swoim konfigu i tam właśnie padła sugestia 400-450W. Ale od tego czasu trochę się zmieniło, więc zrobię tu update, może 400 wystarczy :) Oczywiście cały czas - bez OC, bo przy takim sprzęcie to już nie ma po co (i tak prawie w nic nie gram). - Procesor: AMD Phenom X4 955 BE - Płyta główna: MSI 790FX-GD70 - RAM: 2x Kingston 4GB DDR3 1333Mhz (łącznie 8GB) - Grafika: Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 1GB (prawdopodobnie - lub jakiś Radek 4850, jeszcze się nie zdecydowałem) - HDD: Intel X25M G2 SSD + prawdopodobnie dwa dyski magazynowe (250GB i 500/1000GB). To wszystko chciałbym wcisnąć do budy Nox Media/Aplus CS-GL (HTPC). Co prawda ktoś mi tu na forum napisał, że pełny zasilacz ATX tam nie wchodzi, ale upewniłem się i gdzie nie czytam to jest napisane, że normalne zasiłki znajdą tam miejsce dla siebie. EDIT: A może jeszcze ktoś mógłby mi doradzić najwydajniejszy cichy dysk magazynowy? :) 500-1000GB Edytowane 25 Listopada 2009 przez mikaelus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Dysk Samsung F3 albo coś z 5400obr, np F3EG albo WD GREEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) OK, dzięki, widzę że te Samsungi sprawują się naprawdę nieźle :) A teraz jeszcze jedno pytanie - jakie ciche i dość niewysokie (w tej budzie 10-15cm to chyba maks) chłodzenie do tego proca? Tak mi się właśnie przypomniało, że jednego ważnego elementu brak ;) pzdr Edytowane 26 Listopada 2009 przez mikaelus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...