Skocz do zawartości
tom1234

nowy komputer do grania i pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wiem ze ten temat juz był wałkowany ale co chwila sie cos zmienia a ja mam mało czasu na decyzje....W częsci chce sie zaopatrzyc w hurtowni Action w krakowie....

Jakie czesci polecacie :?: :?: :?:

Ja myslalem o nowym athlonie 2000+ jakas płyte na nforce tu prosze o rade, najlepiej zeby byla w miare tania markowa ze zintegrowanym dzwiekiem i lanem.Do tego jakis monitorek 17 cali plus osprzet...Bardzo prosze o szybkie i konkretne rady.

Aha pamiec 512 ddr tylko jakie zeby dzialaly z nforcem.

Pozdrawiam Forumowiczów:)) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A tak na marginiesie....

Czy jak kupie plytke epoxa 8rda+ nforce2-spp to bede mógł do niej wlazyc mojego athlona 1ghz bo narazie mam kaske tylko na plyte.Myslalem jeszcze o Jakim abit'cie tez na nforce.którą plyte polecacie.Oczywiscie pamieci sobie tez z sdr na ddr wymienie :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8rda+ no albo Abit NF7-S a tego alhtlonka bedziesz mogl zamontowac. Co do AXP 2000+ to nie bardzo to się opłaca, kupisz sobie 1700+ za 260zł zakręcisz do 2400+ bez problemu, przeciez to takie trudnie nie jest a kase zaoszczędzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej..

A mozna poczytac gdzies test i porówanie tych płytek :?: :?: Tak wezme Athlonika 1.7.A moze warto doinwestowac i kupic 2,5 bartona :?:

To mnie ucieszyles wloze sobie do którejsc z tych plytek mojego athlona 1ghz i wymienie pamieci.Teraz mam 396mb sdram ile bede musial doplacic do 512ddr.Cos mi sie wydaje ze jak znajde kupca to nic :P

P.s A moze ktos chce kupic odemnie mojego abita Kt7A i 396sdr :?: :?:

Procka narazie zostawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej..

A mozna poczytac gdzies test i porówanie tych płytek :?:  :?: Tak wezme Athlonika 1.7.A moze warto doinwestowac i kupic 2,5 bartona :?: 

To mnie ucieszyles wloze sobie do którejsc z tych plytek mojego athlona 1ghz i wymienie pamieci.Teraz mam 396mb sdram ile bede musial doplacic do 512ddr.Cos mi sie wydaje ze jak znajde kupca to nic :P

P.s A moze ktos chce kupic odemnie mojego abita Kt7A i 396sdr :?:  :?: 

Procka narazie zostawie

Wydajność Epoxa i Abita jest praktycznie taka sama, jedyne roznice to SATA, optyczne wyjście w k.muzycznej (podobne mozna kupic w komptroniku za 25zł), no i zmiana napiecia dla chipsetu. Mozna jeszcze wspomniec ze ma oficialnie 200fsb - to ma ABIT, tyle ze najnowsze rev Epoxa 8rda+ tez maja juz obsługe 200fsb a jak Ci sie trafi egzemplarz Epoxa z naklejka PED DRIVE GRATIS to dostajesz pen drive 32MB od pronoxu za friko :D no i Epox kosztuje mniej :)

Tu masz recenzje http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...2/strona-1.html z tym ze tam mają tylko ABIT'a NF7 bez S(soundstorm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...