Skocz do zawartości
seeek

Monitor Za Ok. 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, i tak jak w temacie poszukuję monitora min 19 cali za ok 500zł. Będzie on współpracował z kartą graficzną HD4850 lub HD4870, tak więc powinien posiadać wejście DVI.

Zastanawiam się nad:

http://www.agito.pl/monitory-lcd/benq-215-...d.0.344741.html

lub

http://www.agito.pl/monitory-led/benq-19-l...l.0.360171.html

Co sądzicie o tych monitorach, a może macie jakieś swoje propozycje? Pozdrawiam.

Edytowane przez seeek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od 2 tygodni jakoś G2220HD i jestem z niego zadowolony. Co prawda sam się lekko zrobiłem w wała, bo 2 tygodnie temu był za 570zł a dziś za 484zł, ale mimo to było warto. Chyba jedyne 22" z DVI w takiej cenie. Trochę mi szkoda, że nie kupiłem serii E, bo przydałoby mi się wyjście na słuchawki, ale poza tym to to samo.

Ta 19" różni się tylko podświetleniem, przez co je mniej prądu, ale nie wiem czy warto dla tego rezygnować z HD. Matryca to tak i tak TN.

Więc:

16W vs 40W

19" vs 21,5"

250cd/m2 vs 300cd/m2

1440x900 vs 1920x1080

TN vs TN

Jak dla mnie podświetlenie LED to tylko haczyk na gadżeciarzy. Co innego monitor z matrycą w technologii LED, ale do tego daleka droga, zwłaszcza cenowa. Jak na razie LED przebija tylko kontrastem, ale raczej dla użytkownika domowego nie ma to większego znaczenia. To już lepiej popatrzeć za IPS i mieć ładne kąty widzenia.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się troszkę doczepie do tematu, poszukuję monitora też do 500 zł, głównie do internetu, prac biurowych, ale także do tworzenia stron czy oglądania filmów...

Co myślicie o np. tym: http://sklep.pkab.com.pl/monitor-philips-2...ide-p-2387.html

Może jeszcze jakieś propozycje ?

@Szawel a z jakiego systemu korzystasz? czy 1920x1080 to nie za dużo jak na 21.5" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w sigu. mam 7-ke i Ubu. Istotnie czytanie "maczku" przy HD nie jest najciekawsze. Dla mnie jednak to idealna rozdzielczość. Znajomy ma niższą i też jest ok, ale ja często mam pootwieraną masę katalogów więc się przydaje. Do WWW używam Ctrl+roll up i ładnie to się wszystko zgrywa. Poza tym jest to natywna monitora więc niby dlaczego miało by to być "za dużo" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi