Skocz do zawartości
Lewwy

Włączenie Komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem jaki dział wybrać, więc napisałem tutaj. Proszę o przeniesienie tematu w razie coś.

Mam problem z komputerem, mianowicie rozebrałem go wcześniej, wszystko ładnie i pięknie chodził. Niestety rozbierając go obudowę położyłem na krańcu biurka, i przechodząc strąciłem ją - przy czym nie wiem co się stało, ale komputer już nie chciał się włączyć. Nieumiejętnie rozbierając włącznik rozwaliłem go, wyjąłem dwa kabelki i nie wiem jak go teraz złożyć.

Muszę szybko uruchomić komputer, jest jakiś sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem jaki dział wybrać, więc napisałem tutaj. Proszę o przeniesienie tematu w razie coś.

Mam problem z komputerem, mianowicie rozebrałem go wcześniej, wszystko ładnie i pięknie chodził. Niestety rozbierając go obudowę położyłem na krańcu biurka, i przechodząc strąciłem ją - przy czym nie wiem co się stało, ale komputer już nie chciał się włączyć. Nieumiejętnie rozbierając włącznik rozwaliłem go, wyjąłem dwa kabelki i nie wiem jak go teraz złożyć.

Muszę szybko uruchomić komputer, jest jakiś sposób?

Tam gdzie na plycie podlaczasz kabel od powera zlacz dwa wystajace "druciki" srubokretem ;) google po detale bo koncze prace i nei mam czasu sie rozpisac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby włączyć komputer (np zamiast naciśnięcia przycisku) musisz złączyć ze sobą dwa piny odpowiedzialne za start. Powinny być choć nie na każdej płycie opisane na laminacie pt. POWER. Jeżeli nie znajdziesz to poszukaj w książce od płyty napewno będzie to zilustrowane.

Edytowane przez Peczuss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi