suslik Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam. Mam dziwny problem z kartą dźwiękową Creative Sound Blaster Live! 24 bit. Otóż u mnie na komputerze system w ogóle jej nie widzi ( próbowalem WinXP 64bit, Win7 64bit i Ubuntu 9.04 ). Dodam, że inne karty na PCI działaja bez problemu. Jednakże ta sama karta dźwiękowa na innym komputerze jest normalnie wykrywana i wszystko działa. Gdzie może leżeć przyczyna takiego dziwnego zachowania? Karta nie działa na żadnym z dwóch slotów PCI. Płyta główna to ASRock A780GXH. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Wyłącz w BIOS kartę zintegrowaną na płycie. Być może ona nie lubi konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 To była pierwsza rzecz jaką robiłem. Przekładałem kartę ze slotu do slotu, dmuchałem, instalowałem 3 systemy, wyjmowałem kartę graficzną, wyłączałem Infrared i inne bzdety. Efektu brak. Podejrzewam że może mieć konflikt z wbudowanym GPU a jego sie nie da wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...