tardo Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Witam Próbuje podłączyć laptopa do telewizora LCD Sony Bravia poprzez kabel HDMI-HDMI, jednak komputer w ogóle nie wykrywa mi tv. Nie wiem w czym jest problem, telewizor z tego co się zorientowałem wykrył jakieś urządzenie (pojawiła się ikonka przy wejściu HDMI). W panelu nVidii natomiast jest tylko "Wyświetlacz laptopa" i użycie funkcji "Rygorystyczne wykrywanie monitorów" nie daje rezultatów. Przeinstalowałem sterowniki na inną wersję, skorzystałem także ze XTreme-G_182.06m, też nic. Czy ktoś miał podobny problem? Laptop Compal JHL90 GF9600GT Kabel VoiceKraft 3m Windows XP SP3 Pozdrawiam Edytowane 27 Listopada 2009 przez tardo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 mialem podobna sytuacje. winny okazal sie kabel. Mimo ze z dvd dzialal swietnie to laptop juz nie trybil na nim. Zmiana kabelka pomogla :) pożycz od kogos jakis inny i sprawdz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tardo Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Zmiana kabelka pomogla :) pożycz od kogos jakis inny i sprawdz ;) Miałeś rację, sprawdziłem inny kabel i ten okazał się ok. Co ciekawe nie działa ten za 60 zł, a zadziałał inny za 15 zł :). Nie mniej jednak mam teraz nie co inny problem, mianowicie dźwięk. Wiadomo, że HDMI przesyła obraz razem z dźwiękiem. W moim laptopie mam zainstalowane dwie karty: Realtek HD Audio i NVidia HD Audio ta druga uaktywnia się dopiero w momencie podłączenia TV. I teraz tak: jeśli wybiorę, jako źródło dźwięku Realtek HD Audio to dźwięk mam wyłącznie z laptopa, natomiast po wybraniu NVidia HD Audio dźwięk jest na TV, ale nie zawsze. I w tym problem. Dźwięk jest tylko podczas odtwarzania plików .mkv i .avi, w pozostałych, tj. .mp3, .rmvb nie ma, to samo gry np: Fifa 09 brak, NFS Pro Street jest. Proszę o wskazówki jak to naprawić. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do grafiki i do karty audio. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, mianowicie jeśli odtwarzam film(np.: .mkv) to w tym samym czasie mogę odtwarzać pliki .mp3. Spotkał się ktoś z czymś takim? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jj09 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Witam, mam podobny problem z tym, że inne laptopy (Acer i Fujitsu Siemens) działają, a mój Compal FL90 nie...więc to chyba nie wina kabla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...