Skocz do zawartości
tardo

Sony Bravia 32w5710 - Hdmi - Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Próbuje podłączyć laptopa do telewizora LCD Sony Bravia poprzez kabel HDMI-HDMI, jednak komputer w ogóle nie wykrywa mi tv. Nie wiem w czym jest problem, telewizor z tego co się zorientowałem wykrył jakieś urządzenie (pojawiła się ikonka przy wejściu HDMI). W panelu nVidii natomiast jest tylko "Wyświetlacz laptopa" i użycie funkcji "Rygorystyczne wykrywanie monitorów" nie daje rezultatów. Przeinstalowałem sterowniki na inną wersję, skorzystałem także ze XTreme-G_182.06m, też nic. Czy ktoś miał podobny problem?

Laptop Compal JHL90

GF9600GT

Kabel VoiceKraft 3m

Windows XP SP3

Pozdrawiam

Edytowane przez tardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana kabelka pomogla :) pożycz od kogos jakis inny i sprawdz ;)

Miałeś rację, sprawdziłem inny kabel i ten okazał się ok. Co ciekawe nie działa ten za 60 zł, a zadziałał inny za 15 zł :). Nie mniej jednak mam teraz nie co inny problem, mianowicie dźwięk. Wiadomo, że HDMI przesyła obraz razem z dźwiękiem. W moim laptopie mam zainstalowane dwie karty: Realtek HD Audio i NVidia HD Audio ta druga uaktywnia się dopiero w momencie podłączenia TV. I teraz tak: jeśli wybiorę, jako źródło dźwięku Realtek HD Audio to dźwięk mam wyłącznie z laptopa, natomiast po wybraniu NVidia HD Audio dźwięk jest na TV, ale nie zawsze. I w tym problem. Dźwięk jest tylko podczas odtwarzania plików .mkv i .avi, w pozostałych, tj. .mp3, .rmvb nie ma, to samo gry np: Fifa 09 brak, NFS Pro Street jest. Proszę o wskazówki jak to naprawić. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do grafiki i do karty audio. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, mianowicie jeśli odtwarzam film(np.: .mkv) to w tym samym czasie mogę odtwarzać pliki .mp3. Spotkał się ktoś z czymś takim?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi