Caleb Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Witajcie moi mili :) Otóż mam od niedawna neta z kablówki, mówiąc szczerze nawet nie wiem co to – ot, jakiś spółdzielczy wynalazek chyba skonsolidowany z UPC lub innym ścierwem. Dostałem do tego modem Motorolla SB5101E z jednym wyjściem RJ45 zaś necik podłączono przy pomocy przewodu koncentrycznego. No i teraz jest sprawa żeby do tego jeszcze z zasobów łącza mógł korzystać laptop przez Wireless. Czyli w sumie 2 kompy. Co w związku z tym dokupić, bo wedle mej wiedzy owa Motorolla bezprzewodowo dać nie chce i koniec. Więc nie wiem czy do tego coś dokupić, czy wymienić na coś innego?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 To potrzebujesz jakiś routerek bezprzewodowy. Niestety nie powiem ci jaki bo sam żadnego nie posiadam a testów routerów jest jak na lekarstwo. Z doświadczenia wiem że modemy Motoroli dobrze się spisują więc nie pozbywał bym się go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 http://forum.purepc.pl/Sprzet-Sieciowy-and...ic-t247591.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 No niestety, tam cisza absolutna wiec zapytam - czy Pentargam Cerberu ktory wczesniej smigal na Neo zda egzamin w tym przypadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 nie da rady nie te wejscia , potrzebujesz wejscie rj45 ( lan ) natomiast ten pentagram ma rj11 ( telefoniczne ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Mialem ten sam problem :P Za tydzien Asus rt 16 n ^^ . Glownie dlatego ze sciagam sporo a nie chce kompa zostawiac wlaczonego. Alternatywny soft juz ludzie robia pod te cudko, a ceny w polsce 450 zl z wysylka ( allegro 500zl :< ). Mocny sprzet i ma spore mozliwosci :D. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 dlink320 + linux :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 nie da rady nie te wejscia , potrzebujesz wejscie rj45 ( lan ) natomiast ten pentagram ma rj11 ( telefoniczne )Jak to nie ma Rj45? To dokładnie TAKI model, chyba ze czegoś nie wiem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 pod te 4 wyjscia nie podlaczysz internetu , nie zadziala # Port WAN 1xADSL Annex A (RJ11) # Port LAN 4x10/100BaseTX (RJ45) w twoim przypadku : port WAN tez ma byc pod rj45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) W takim razie jaki router mozecie polecic do kompletu z Motorolla SB5101E, żeby rozdzielił sygnał na PC stacjonarny i laptopa z wirelessem? Łącze to kablowy (skretka) net zblizony do UPC. Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekR Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Podepnę się pod ten temat, żeby nie tworzyć kolejnego o zbliżonym problemie. Otóż moi rodzice mają neta z UPC + modem Scientific Atlanta... przeszkadza im kabel biegnący przez całe mieszkanie, dlatego myślałem, nad podpięciem tego modemu do routera z wifi. Czy tandem modem SA+Linksys WRT54GL-EU podoła wszystkim wymaganiom? Jest sens inwestować w tego Linksysa czy wybrać coś tańszego? I mam jeszcze pytanie techniczne.... żeby podłączyć modem z routerem, wystarczy że wsadzę wtyczkę z karty sieciowej w PC i włożę do routera? Jeśli się mylę to liczę na rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...