czater Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Dostałem dziś swoje x-530 i nie działa mi centralny głośnik ;/ Po podpięciu go np za lewy działa czyli głośnik jest sprawny poza tym gdy jest podłączony do swojego gniazda to słychać szumy więc działa ;] Ale np w panelu sterowania gdzie mamy głośniki itd itp wybieram 5.1 i daje test i słychać 4 głośniki, tj lewy, prawy, tylni lewy i tylni prawy, tak jak na kwadrofoni, natomiast sub i center nie ;/ W sterownikach też jest tak jak wyżej. Jednakże gdy włączę jakiś utwór to mam 2.1 bo działa tylko lewy i prawy głośnik + sub ;/ Czy ktoś może mi pomóc i napisać co mam zrobić by sprawdzić, że wszystkie głośniki są sprawne? Czy pod windą ma być tylko 2.1 a nie 5.1? help! karta zintegrowana realtek hd i windows seven. ustawiałem już i w sterownikach i w systemie 5.1 ale to nie daje efektu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek23 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zrób test całego zestawu(panel konfiguracyjny karty dźwiękowej) - jeśli odezwą się wszystkie głośniki to musisz dalej szukać w czym tkwi problem. Jeśli uzywasz karty dźwiękowej Creativa to upewnij się że masz włączoną opcję CMSS 3D, pozatym w kompie zmień dźwięk na 5.1 i dla pewności wyłącz w biosie zintegrowaną kartę dźwikękową(jeśli aktualnie używasz osobnej) bo może być też jakiś konflikt urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...