Skocz do zawartości
pixa4

Mały Upgrade

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Aktualnie moj komputer Sempron 2500+ 1.4Ghz, 1GBRAM DDR2, GigabyteX1050 troszkę się zestarzał i potrzebuje malej porady ekspertów, ktorzy sa na biezaca cenami i mozliwosciami rynku :)

Komputer jest uzywany glownie do grafiki 2D, wiec mysle ze aktualna karta graficzna jak narazie mi wystarczy. Chcialbym za około 1500zł kupić: płytę główną, procesor, ram, dysk oraz obudowę.

jak narazie mam na oku

Dual E8400 [2x3,0GHz] + P43DE3 + 4GB-DDR3 FV SS ~1200pln

http://tiny.pl/hx141

Blacha ~100pln

Dysk Seagate 320Gb sata2 ~200zl

http://tiny.pl/hx14j

Prosze o powstrzymanie sie od krytyki plyt asrocka, mam od 2 lat 2 sztuki sprzetu tego producenta i sprawuja sie bez zarzutu. Nie mowiac juz o 24miesiecznej gwarancji po ktorej wygasnieciu sprzet bedzie wymagal kolejnej modernizacji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, asrocka nikt tu nie krytykuje, wystarczy spojrzeć do zestawów, w większości są asrocki.

Za 1500zł złożyłbym coś takiego:

AMD Phenom II X4 945

ASRock M3A785GXH/128M

Goodram 2x2GB 1600MHz CL9

Samsung F3 500GB

CM Elite 33x

PS. W proline zmieniając płytę na GA-MA770T-UD3P (bardzo dobra) i pamięci na 1333MHz CL9 (praktycznie bez różnicy, a da się podkręcić), można zaoszczędzić stówke.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi