Skocz do zawartości
Qba36

Monitor Lcd Do 1100zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój budżet na monitor to około 1100zł, proszę o radę bo na prawdę już nie wiem co wybrać. Poczytałem się, pooglądałem, powstało tylko z tego więcej pytań. A więc, szukam monitora w przedziale od 19 do 22 cali (niepotrzebny większy), którego się głownie używa do pisania, siedzenia na internecie, oglądania filmów i grania np w stare gierki CS, Tactical OPS, mówiąc krótko wszystkiego. Monitora który po prostu służy. Nie interesują mnie monitory z obrazem panoramicznym, bardziej wolę w klasycznym wydaniu wyższe i mniej szersze -kwadraty- (posiadam LG L1732S). Dlatego proszę o radę, co wybrać? Coś co ma szybki czas reakcji, dobra matryce, brak efektu smużenia, dobry kontrast, design, żywe kolory? Jakieś propozycję???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qba36 napisał(a):

Jednak nadal mam wątpliwości między 3 modelami: lg w2353v, dell 2209wa i samsung 2233RZ. I co tu teraz wybrać???:)

Dell bardziej uniwersalny, lepsze kąty, kolorki, czas reakcji bardzo dobry ( jeden z najszybszych monitorów na IPS ), a Samsung lepszy jeśli głównym kryterium miałoby być granie w szybkie gierki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za Dellem jak widac w mojej sygn. jest to moj drugi monitor pierwszy to samsung T220HD stoja obok siebie i naprawde widac roznice a samsung ktorego mam to jeden z lepszych monitorow na TN , warto naprawde warto kupic tego Della rewelacyjna cena swietne katy brak smuzenia zywe pewlne kolory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 1 pytanie czy naprawdę warto dokładać te pieniądzę do Della 2209wa (999zł) czy wybrać coś z tego i mieć coś w kieszeni:)

-LG M2294D-PZ (949zł)

-LG W2253V-PF (699zł)

-LG W2286L-PF (999zł)

-LG W2284F-PF (790zł)

-Samsung 2233BW (699zł)

Ceny z esc, hmm Samsunga widziałem w akcji, ponieważ ma go moja kuzynka, jest w porządku, W2253V widziałem u kuzyna też się dobrze sprawuje w codziennym użytkowaniu, inne te modele widziałem jedynie w sklepie:) Z pośród tych monitorów, warto na jakiś zwrócić uwagę? Czy warto dokładać 300zł do Della? Obawiam się efektu smużenia w grze, że nie da rady ;/ boję się popełnić błąd, bo w sumie już zakupiłem monitor hehe ale trzeba go zwrócić:) Także teraz ta decyzja musi być przemyślana....ktoś ma któryś z modeli....:P??? i może coś o nim powiedzieć;]

Edytowane przez Qba36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znajomym składałem zestaw do gier na bazie Core i5 750 + HD5850. Do tego Dell 2209WA. Komp nie służy praktycznie do niczego innego jak do tłuczenia w gry. Ja sam zarwałem nockę by ten sprzęt wypróbować i smużenia nie uświadczyłem. Dołóż te pieniądze i będzie to najlepsza decyzja w twoim życiu. Nie widziałeś nigdy nic lepszego poza TNdetą i stąd twoje wahanie jak mniemam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi