forefox Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Witam. Kiedy chciałem włączyć komputer nie było obrazu na monitorze. Wentylator na procesorze kręcił się, dysk działał więc pomyślałem że to grafika. Wyjąłem ją ze slotu, obejrzałem, przeczyściłem i podłączyłem z powrotem. Niestety dalej to samo. Karta to Gigabyte GeForce 7600 GT Silent Pipe II. Jest podłączona przez przejściówke DVI-DSUB od monitora CRT. Czy to możliwe że uszkodziła się przejściówka czy to karta? Czy mógł uszkodzić się slot PCI-E na płycie głównej? Mam starą kartę na PCI S3 Trio i na niej działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 A reszta kompa to...? A zasilacz to...? Sprawdź kartę w innym kompie razem z przejściówką. Jeśli ruszy, to zostaje jeszcze zasilacz lub gniazdo PCIE/AGP (czy co tam masz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) Zasilacz to IBOX 400 W. Wiem że to złom ale działał tyle czasu i wciąż działa. I tak mam zamiar go wymienić jeszcze przed świętami. Karte postaram sie sprawdzić na innym kompie na dniach. Czy karty HD4650 i 9500 GT na DDR3 są lepsze od 7600 GT? Jeśli tak to dużo? EDIT: Dodam jeszcze że kiedy włączam kompa z tą prawdopodobnie padniętą kartą wszystkie diody sekcji zasilania na płycie cały czas swiecą się. Płyta to ga-ep31-ds3l. Edytowane 29 Listopada 2009 przez forefox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Sprawdziłem karte na innym kompie i nie działa :( Czy HD4650 lub 9500GT są wydajniejsze od 7600GT? Zauważe dużą różnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Tak, będą wydajniejsze i zauważysz różnicę. Nie bierz 9500 GT, bo to nieopłacalna karta. Jeśli koniecznie nVidia to szukaj 9600GSO TOP . Ati 4650/4670 to też opłacalny wybór. 4670 ma ceny podobne do 9500 GT (przy dobrej cenie można wyrwać za lekko ponad 200 zł), a jest o wiele lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Najbardziej by mi pasowała 4650 ale ciężko z modelami z DDR3. Tak samo 9600 GSO. Jeszcze miesiąc temu były w ESC za 200 zł ale już nie ma :/ W takim wypadku pewnie kupie HIS ICEQ 4670 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Znajomy chce kupić ode mnie chłodzenie od tego geforca. Ile za nie wziąć? Jest takie samo jak na tej aukcji (aukcja nie jest moja) http://allegro.pl/item834358496_gigabyte_silent_pipe_ii.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 jakieś 30zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 jakieś 30zł.chłopie zobacz ile kosztują nowe chłodzenia na allegro, więcej niż 20 bym od kupla nie wołał a tak naprawdę to więcej jak czteropak nie jest to warte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...