Skocz do zawartości
forefox

Padnięta Karta?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kiedy chciałem włączyć komputer nie było obrazu na monitorze. Wentylator na procesorze kręcił się, dysk działał więc pomyślałem że to grafika. Wyjąłem ją ze slotu, obejrzałem, przeczyściłem i podłączyłem z powrotem. Niestety dalej to samo. Karta to Gigabyte GeForce 7600 GT Silent Pipe II. Jest podłączona przez przejściówke DVI-DSUB od monitora CRT. Czy to możliwe że uszkodziła się przejściówka czy to karta? Czy mógł uszkodzić się slot PCI-E na płycie głównej? Mam starą kartę na PCI S3 Trio i na niej działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to IBOX 400 W. Wiem że to złom ale działał tyle czasu i wciąż działa. I tak mam zamiar go wymienić jeszcze przed świętami. Karte postaram sie sprawdzić na innym kompie na dniach. Czy karty HD4650 i 9500 GT na DDR3 są lepsze od 7600 GT? Jeśli tak to dużo?

EDIT:

Dodam jeszcze że kiedy włączam kompa z tą prawdopodobnie padniętą kartą wszystkie diody sekcji zasilania na płycie cały czas swiecą się. Płyta to ga-ep31-ds3l.

Edytowane przez forefox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, będą wydajniejsze i zauważysz różnicę.

Nie bierz 9500 GT, bo to nieopłacalna karta. Jeśli koniecznie nVidia to szukaj 9600GSO TOP .

Ati 4650/4670 to też opłacalny wybór. 4670 ma ceny podobne do 9500 GT (przy dobrej cenie można wyrwać za lekko ponad 200 zł), a jest o wiele lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi